Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα σε ιό και οικονομία

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,2%. Πτώση και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη να χάνει 0,6% και το Μιλάνο 0,3%. Ισχυρό ριμπάουντ για το βρετανικό λιανεμπόριο. Τους όρους εξαγοράς της Bankia ανακοίνωσε η Caixabank.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα σε ιό και οικονομία

Την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης παρακολουθούν οι επενδυτές, καθώς και τις περαιτέρω απώλειες για τους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,2%. Πτώση και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη να χάνει 0,6% και το Μιλάνο 0,3%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται ελαφρώς αρνητικά, στο 1,185 δολάριο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν τον θετικό βηματισμό των ασιατικών αγορών, όπου οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν προσεκτική άνοδο.

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street μετά την οριακή πτώση στον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 860.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου από 893.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 850.000.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, ανοδικά κινήθηκαν οι δαπάνες των Βρετανών καταναλωτών τον περασμένο μήνα, οδηγώντας τον τζίρο στο λιανεμπόριο σε επίπεδα προ πανδημίας, καθώς η ισχυρή ζήτηση βοήθησε το λιανεμπόριο να έχει πιο γρήγορο ριμπάουντ από την υπόλοιπη οικονομία. Σύμφωνα με το Reuters, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,8% μηνιαίως τον Αύγουστο, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ήταν 2,8% υψηλότερα, έναντι πρόβλεψης για 3,0%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ισπανική Caixabank ανακοίνωσε την Παρασκευή τους όρους εξαγοράς της Bankia σε μια συμφωνία μετοχών που εκτιμά την κρατική τράπεζα στα 4,3 δισ. ευρώ (5,09 δισ. δολάρια) και δημιουργεί τη μεγαλύτερη εγχώρια ισπανική τράπεζα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία. Υπό τη συμφωνία, η CaixaBank θα προσφέρει 0,6845 της μετοχής της για κάθε μια μετοχή της Bankia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v