Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οριακές μεταβολές για το ευρώ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Πτώση στις ευρωαγορές καθώς προβληματίζει τους επενδυτές η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκαν οι δαπάνες των Βρετανών καταναλωτών τον περασμένο μήνα, οδηγώντας τον τζίρο στο λιανεμπόριο σε επίπεδα προ πανδημίας, καθώς η ισχυρή ζήτηση βοήθησε το λιανεμπόριο να έχει πιο γρήγορο ριμπάουντ από την υπόλοιπη οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,8% μηνιαίως τον Αύγουστο, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ήταν 2,8% υψηλότερα, έναντι πρόβλεψης για 3,0%,

Στο μεταξύ, η ισπανική Caixabank ανακοίνωσε την Παρασκευή τους όρους εξαγοράς της Bankia σε μια συμφωνία μετοχών που εκτιμά την κρατική τράπεζα στα 4,3 δισ. ευρώ  και δημιουργεί τη μεγαλύτερη εγχώρια ισπανική τράπεζα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία.

Υπό τη συμφωνία, η CaixaBank θα προσφέρει 0,6845 της μετοχής της για κάθε μια μετοχή της Bankia.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η συγχώνευση αναμένεται να είναι η πρώτη ενός ακόμη γύρου τέτοιων κινήσεων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την οικονομική επίπτωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,65% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,71% στις 6.007 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στις 13.116 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,22% στις 4.978 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,8% στα 41,26 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.959 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1838 από 1,1850 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v