Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίο «άλμα» 2,4% για το γεν έναντι του δολαρίου

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει το γεν, καταγράφωντας εντυπωσιακή εβδομαδιαία άνοδο σε σχέση με το δολάριο. Νέες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ. Σε χαμηλό 11 ετών η νορβηγική κορόνα σε σχέση με το δολάριο.

Για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων 16 μηνών οδεύει το γεν έναντι του δολαρίου, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Commowealth Bank of Australia, Peter Dragicevich, "υπάρχει αβεβαιότητα αναφορικά με τις εκλογές στην Ιαπωνία αν και πιθανός νικητής δείχνει ο πρώην πρωθυπουργός Abe".

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα (σε σχέση με το δολάριο) αφού πρώτα είχε καταγράψει πτώση για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Επιπλέον η νορβηγική κορόνα υποχώρησε σε χαμηλό 11 ετών έναντι του δολαρίου καθώς η πτώση στην τιμή του πετρελαίου, ουσιαστικά υποχρέωσε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να μειώσει τα επιτόκια. Παράλληλα το ελβετικό φράγκο έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου 2012 έναντι του ευρώ.

Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 118,63 γεν αφού πρώτα ενισχυόταν 0,5%. Στην εβδομάδα το γεν καταγράφει άνοδο 2,4%.

Παράλληλα το γεν υποχωρεί 0,4% έναντι του ευρώ στα 147,87.

Το δολάριο σημειώνει πτώση 0,5% σε σχέση με το ευρώ στο 1,2472.

Η νορβηγική κορόνα υποχωρεί 0,8% έναντι του δολαρίου στα 7,3498 μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 1,25% από 1,5 προηγουμένως. Επιπλέον η νορβηγική κορόνα σημειώνει πτώση και έναντι του ευρώ στα 9,1570.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v