Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 133 μονάδες. Σε ρεκόρ οι S&P και Nasdaq. Ισχυρές πιέσεις στο δολάριο. Επέστρεψε πάνω από τα 1.200 δολ. ο χρυσός.

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, στο διήμερο συνέδριο του Τζάκσον Χολ.

Μεταξύ άλλων, ο Πάουελ ανέφερε ότι δεν βλέπει ρίσκο υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας ή σημάδια ότι ο πληθωρισμός επιταχύνει πάνω από το στόχο του 2%. Επιπλέον, υπερασπίστηκε την πολιτική της κεντρικής τράπεζας για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Στη Wall Street, o Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,52% ή 133 μονάδων στις 25.790, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 2.874 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,86% στις 7.945 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+1,7%) και Visa Inc. (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-0,6%) και Nike (-0,5%).

Στο μεταξύ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εμπορικές συνομιλίες χαμηλόβαθμων αξιωματούχων ΗΠΑ και Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σημειώνοντας ότι «δεν αναμένει πολλά από τις συζητήσεις».

Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, οι Κινέζοι αξιωματούχοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν κάποια μέτρα ανοίγματος της αγοράς στις ΗΠΑ και να αυξήσουν τις αγορές προϊόντων ενέργειας και γεωργίας – καθώς και κάποιες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αποδυνάμωση του νομίσματος.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν 1,7% τον Ιούλιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να μειωθούν κατά 0,5%. Οπως υπενθυμίζει το CNBC, τον προηγούμενο μήνα είχαν σημειώσει αύξηση 0,8%.

Η μεγάλη πτώση στα νέα συμβόλαια για επιβατικά αεροπλάνα οδήγησαν την αρνητική πορεία, για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, οι περισσότερες μεταποιητικές μονάδες, εκτός από τη Boeing, ανέφεραν ότι είχαν καλά αποτελέσματα και ενδυναμωμένο επιχειρηματικό κλίμα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,3% στα 68,72 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.194 δολ./oz.

Συνολικά στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 5,4% και 2,5% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο επέστρεψε σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, υποχωρώντας 0,7% στο 1,1625 δολ. από 1,1543 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v