Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέα ρεκόρ συνεχίζουν οι S&P και Nasdaq

Στο επίκεντρο των επενδυτών, η συνέχιση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Καναδά. Επόμενη «μάχη» με την Κίνα. Υψηλότερα αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου. Ανοδικά ο δείκτης δολαρίου. Κέρδη 0,9% για το αργό.

Με νέα ρεκόρ συνεχίζουν οι S&P και Nasdaq

Θετικές κινήσεις στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν νεότερα από τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά.

Κέρδη 0,78% για τον Nasdaq -που σημειώνει νέο ρεκόρ, στις 8.094 μονάδες και με οδηγό τις Alphabet και Amazon-, ανοδικά κατά 0,5% ο S&P στις 2.912 μονάδες και ο Dow ενισχύεται 0,31% στις 26.143 μονάδες.

Το κλίμα παίρνει ώθηση και από τη δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών, το δεύτερο τρίμηνο. Ξεπερνώντας την πρώτη ανάγνωση, αναθεωρείται στο 4,2% από 4,1% αρχικά, ενώ είναι υψηλότερα και από τις προσδοκίες που το έφερναν στο 4%.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ εξασφάλισαν νέα εμπορική συμφωνία με το Μεξικό, που αντικαθιστά την τρέχουσα Nafta και θα διαρκέσει 16 χρόνια.

Την Τρίτη, μπήκε στις συνομιλίες και ο Καναδάς, με την υπουργό Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ να λέει στους δημοσιογράφους ότι οι «δύσκολες» παραχωρήσεις που έκανε το Μεξικό θα ανοίξουν τον δρόμο για παραγωγικές συζητήσεις μεταξύ όλων των χωρών της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια μέρα επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είπε στο CNBC ότι αναμένει συμφωνία με τον Καναδά, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Η επόμενη εμπορική μάχη του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι με την Κίνα. Ο νέος γύρος των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων αναμένεται να εφαρμοστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η προθεσμία για το δημόσιο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 5 του μήνα.

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά, με τον ενθουσιασμό να παραμένει μέχρι να ακούσουμε την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΗΠΑ και Καναδά», σημειώνει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Securities, στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος προβλέπει μικτή συνεδρίαση, αλλά με πιο μικρό όγκο συναλλαγών, σε σχέση με χθες.

Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας αναθεωρήθηκε υψηλότερα για το δεύτερο τρίμηνο, κάνοντας την καλύτερη επίδοση των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κερδίζει έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,1678 ευρώ/δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνει θετική κίνηση (+0,1%), στα 94,81.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό κερδίζει 0,9% και διαμορφώνεται στα 69,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί, στο 2,87%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon ενισχύεται άνω του 1%, ενώ η μετοχή της Aphabet (μητρικής της Google) 0,8%, αφότου η Morgan Stanley αύξησε την τιμή-στόχο και για τις δύο εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v