Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτο σερί ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκαν για τέταρτη συνεδρίαση οι S&P και Nasdaq. Πέρασε πάνω και από τις 8.100 μονάδες ο τεχνολογικός δείκτης. Ισχυρή η ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο οι εμπορικές συζητήσεις. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Τέταρτο σερί ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από την ισχυρή ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αναθεωρημένη μέτρηση του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο καθώς ανήλθε στο 4,2% από 4,1% προηγουμένως ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οριακή μείωση στο 4%.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 3,8%, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 9,1% σε ετήσια βάση και οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,3%.

Στο μεταξύ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά.

ΗΠΑ και Μεξικό έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια αναθεώρηση των όρων της προηγούμενης εμπορικής συμφωνίας NAFTA, ενώ ο Καναδάς έχει στείλει αντιπρόσωπο στην Ουάσινγκτον προκειμένου να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσεις ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Οττάβα, σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει με τους αναθεωρημένους όρους.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,23% ή 60 μονάδες στις 26.124, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,57% στις 2.914 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,99% στις 8.109 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για τέταερτη διαδοχική μέρα.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,4%) και Microsoft (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-0,8%) και United Technologies (-0,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,4% στα 69,51 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.211 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1705 δολ. από 1,1694 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v