Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά την «ανακωχή» ΗΠΑ-Κίνας

Περιορίζουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ενισχύεται πάνω από 2% το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος 1,1% για τον χρυσό. Κάτω από το 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street μετά την «ανακωχή» ΗΠΑ-Κίνας

Σε θετικό έδαφος κινούνται αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, αν και χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, μετά τη συμφωνία των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας για μια εκεχειρία ενενήντα ημερών στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 25.688 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1% στις 7.406 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,55% στις 2.775 μονάδες. 

Το βράδυ του Σαββάτου, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν να αναστείλουν την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών, ενόσω θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές τους σχέσεις, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα σε 90 ημέρες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ανήλθε στις 59,3 μονάδες τον Νοέμβριο από 57,7 τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 57,8 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση τον Οκτώβριο.

Στα εμπορεύματα, ράλι πάνω από 2% πραγματοποιεί το αργό πετρέλαιο, στα 52,1 δολάρια το βαρέλι. Το αργό λαμβάνει ώθηση από την «ανακωχή» των 90 ημερών στην οποία συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα στον εμπορικό τους πόλεμο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα, που αναμένεται να αποφασίσει μειώσεις στην προμήθεια του «μαύρου χρυσού».

Άνοδο 1,1% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.239,5 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,133 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες χαμηλότερα, στο επίπεδο του 2,995%.

Στο ταμπλό, άλμα 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing, στα 366 δολάρια. 

Ράλι 5,5% σημειώνει η μετοχή της Amazon, στα 1.775 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας άγγιξε τα 865 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτήν της Apple και της Microsoft. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v