Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση στη Wall Street μετά το sell off

Κέρδη καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ισχυρή πτώση της Δευτέρας. Στο προσκήνιο οι τεχνολογικές μετοχές και οι τίτλοι εταιρειών λιανικού εμπορίου. Άνοδο σημειώνει το πετρέλαιο αλλά και η τιμή του χρυσού.

Αντίδραση στη Wall Street μετά το sell off

Προσπάθεια ανάκαμψης καταγράφεται στη Wall Street στον απόηχο των ισχυρών απωλειών που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο των αναλυτών βρίσκονται οι δηλώσεις Τραμπ αναφορικά με τον Υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αλλά και τον επικεφαλής της Fed Τζ. Πάουελ. O Αμερικανός τόνισε χθες πως διατηρεί την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών, μια ημέρα μετά τη βουτιά των αγορών εν μέσω ανησυχιών για τη Fed και τις επαφές του Στίβεν Μνούτσιν και των CEO των τραπεζών.

«Ναι έχω» απάντησε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν έχει εμπιστοσύνη στον Μνούτσιν. «Πολύ ταλαντούχος, πολύ έξυπνος» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια πολύ γρήγορα. «Αυξάνουν τα επιτόκια πολύ γρήγορα» σημείωσε από το Οβάλ Γραφείο. «Πιστεύουν ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβουν σύντομα, πραγματικά το πιστεύω» επισήμανε σύμφωνα με το CNBC.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές αλλά και οι τίτλοι εταιρειών λιανικού εμπορίου Walmart, Target, Macy’s λόγω των υψηλών πωλήσεων που ανακοίνωσαν έως τώρα στην εορταστική περίοδο.

Κέρδη σημειώνουν επίσης οι μετοχές των Marriott και Expedia με τις δυο εταιρείες να βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται κατά 0,96%, στα 42,9 δολάρια ανά βαρέλι. Ανοδος 0,52% για τον χρυσό, με την τιμή του στα 1.278 δολάρια ανά ουγκιά. Στις ισοτιμίες η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1,14 δολαρίων.

Ο Dow Jones κινείται στις 22.238 μονάδες με κέρδη της τάξεως του 2,05%, ενώ ο S&P ενισχύεται 2,1%, στις 2.403 μονάδες. Κέρδη 2,8% για τον Nasdaq με τον δείκτη να κινείται στις 6.369 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nasdaq «εισήλθε» και επισήμως σε Bear market την Παρασκευή καθώς έχει καταγράψει απώλειες 23,6% από τα υψηλά της 29ης Αυγούστου. Ο S&P υποχωρεί 19,8% από τα ιστορικά υψηλά της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο Dow Jones έχει χάσει το 18,8% της αξίας του από το ρεκόρ της 3ης Οκτωβρίου 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v