Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες την Παρασκευή, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες. Στο 2,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση για το αργό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, οδεύοντας για μία από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες πτώσεις της χρονιάς. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,9% στις 22.646 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,4% στις 6.371 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,3% στις 2.435 μονάδες. 

Οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη μετά τις νέες προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο για «μερικό λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Οι Dow και Nasdaq υποχώρησαν την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017, ενώ ο S&P έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017. Εν τω μεταξύ ο Nasdaq εισήλθε προσωρινά σε bear market.

Οι S&P και Dow έχουν βουτήξει πάνω από 5% αυτή την εβδομάδα, με τον Dow να χάνει 1.200 μονάδες από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη.

O S&P έχει υποχωρήσει 10,6% αυτό τον Δεκέμβριο, τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει τον συγκεκριμένο μήνα από το 1931. Η πτώση 7,8% του δείκτη από την αρχή του έτους είναι η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2008.

Βαθιά στο «κόκκινο» για το 2018 βρίσκεται και ο Dow, με ετήσιες απώλειες 7,5%.

Ο δείκτης «φόβου» Vix, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στην αμερικανική αγορά, εκτινάχτηκε στις 30,3 μονάδες την Πέμπτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,8% τον Νοέμβριο, μετά την απότομη πτώση ύψους 4,3% τον Οκτώβριο, όταν υποχώρησαν σημαντικά οι παραγγελίες για εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, εξαιρουμένου του τομέα μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν αρνητική κίνηση κατά 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,94% στα 45,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα, στα 1.264 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1415 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,78%.

Στο ταμπλό, άλμα 8,8% πραγματοποιεί η μετοχή της Nike.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v