Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο για δεύτερη σερί συνεδρίαση. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Nasdaq (+1,26%). Άνοδος 3,4% για την Amazon. Στο επίκεντρο οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με στήριξη από την έναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ η αδύναμη οικονομία της Κίνας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στο Πεκίνο προκειμένου να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος. Μεταξύ άλλων, ο Ρος υποστήριξε ότι υπάρχει μία πολύ καλή πιθανότητα για καλό διακανονισμό με την Κίνα όσον αφορά το άμεσο εμπόριο, ωστόσο τα δομικά ζητήματα και η συμμόρφωση είναι πιο δύσκολα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς 250 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων και έχουν απειλήσει με διπλασιασμό των δασμών σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στις επικείμενες εμπορικές συνομιλίες. Από την άλλη πλευρά, το Πεκίνο έχει επιβάλει δασμούς 110 δις. δολαρίων στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,42% ή 98 μονάδες στις 23.533, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,70% στις 2.549 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,26% στις 6.823 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+2,3%) και Visa (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-1,1%) και Meck & Co (-0,7%).

Στο τεχνολογικό δείκτη ξεχώρισε η άνοδος της μετοχής της Amazon (+3,4%).

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως ότου ψηφιστεί η κατασκευή του τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό. Όπως έχει προειδοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος…είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το «λουκέτο» για μήνες ή και χρόνια.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σε χαμηλό πέντε μηνών υποχώρησε ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 57,6 μονάδες από 60,7 τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 48,52 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.289 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1476 δολ. από 1,1397 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v