Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στο εμπόριο. Σε θετικό έδαφος το αργό πετρέλαιο. Άνοδος για το δολάριο.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,2% στις 23.811 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,14% υψηλότερα στις 6.900 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,1% στις 2.577 μονάδες. 

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Κινέζους και Αμερικανούς αξιωματούχους συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, η Samsung εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της, μία μόλις εβδομάδα μετά την προειδοποίηση της Apple. Η κορεατική εταιρεία επικαλέστηκε «μακροοικονομικές αβεβαιότητες», υψηλότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία που αναμένεται να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ, για την κατασκευή του τείχους.

«Ο κύριος καταλύτης για τις αγορές είναι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί κάποιου είδους πρόοδος, η οποία θα επιτρέψει στις μετοχές να ανακάμψουν, ενώ τα πράγματα βοηθάει και η πιο ήπια στάση που έχει υιοθετήσει τελευταία η Fed», αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της ADSS.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 14 μηνών. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 104,4 μονάδων, καταγράφοντας πτώση 0,4 μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,6% στα 49,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,6% στα 1.282 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1435 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,711%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Home Depot σημειώνει άνοδο 1,9%, στα 178,8 δολάρια.  

Άλμα 3,2% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing. Ο αμερικανικός κολοσσός ξεπέρασε την Airbus σε παραδόσεις αεροσκαφών το 2018. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v