Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Ηπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες, με τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο επίκεντρο. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οριακές απώλειες στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για το ΑΕΠ αντισταθμίστηκαν από το «ναυάγιο» στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

O Dow Jones κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 25.980 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,17% στις 7.541 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,11% στις 2.789 μονάδες. 

«Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς, και αυτή ήταν μία από αυτές τις φορές», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, χωρίς συμφωνία μαζί του.

Αιτία του ναυαγίου ήταν οι κυρώσεις εναντίον τους, όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ηθελαν να αρθούν εντελώς οι κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πρόθυμη να κάνει κάποιες παραχωρήσεις αλλά όχι αυτές που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούσαν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, από 3,4% την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ΑΕΠ θα αυξανόταν κατά 2,3%.

Για το σύνολο του έτους, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,9%. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2015. Την προηγούμενη χρονιά, το ΑΕΠ είχε ενισχυθεί κατά 2,2%.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα» δήλωσε ο Μάρβιν Λο, αναλυτής της State Street στο Marketwatch, λέγοντας πως αυτό οφείλεται εν μέρει στην ενίσχυση των επενδύσεων. «Οι εταιρείες φαίνεται πως κάνουν επενδύσεις στις τεχνολογίες και αυτό είναι κάτι θετικό για το μέλλον, πως παρά τις εμπορικές ανησυχίες και την επιβράδυνση των προσδοκιών για την ανάπτυξη, οι εταιρείες συνεχίζουν να επενδύουν» τόνισε.

«Οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα στην αγορά καθώς τα χρηματιστήρια κινούνται χαμηλότερα. Αυτή η αλλαγή στο κλίμα, η οποία πυροδοτήθηκε από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, ενισχύθηκε περαιτέρω από την έλλειψη συμφωνίας ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι» τόνισε αναλυτής της ActivTraders.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 57,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,04%, στα 1.321 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,139 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 2,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της J.C. Penney πραγματοποιεί άλμα 21%, μετά τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v