Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

«Νηνεμία» επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο. Νέα άνοδος για το δολάριο. Μικρά κέρδη για το αργό. Στο 2,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,03% στις 25.808 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 0,03% υψηλότερα στις 7.579 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,02% στις 2.792 μονάδες. 

Tη Δευτέρα, οι δείκτες ξεκίνησαν σε θετικό έδαφος αλλά διέγραψαν τα κέρδη μετά τη δημοσίευση των απογοητευτικών στοιχείων για τις κατασκευαστικές δαπάνες και την εξασθένιση της αρχικής αισιοδοξίας σχετικά με την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας. 

Την Τρίτη, η Κίνα υποβάθμισε την πρόβλεψη για τη φετινή πορεία του ΑΕΠ στο εύρος του 6%-6,5%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών. Το ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά 6,6%, με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών δεκαετιών, ενώ ήταν μία «ανάσα» υψηλότερα από τον εθνικό στόχο του 6,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 56,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.286 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,333 δολ./ευρώ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 621.000 μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάιο του 2018.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 11,2% των πωλήσεων στην αγορά κατοικίας, θα υποχωρήσουν 8,7%.

Συνολικά για το 2018, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άνοδο 1,5%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο μίας μονάδας βάσης, στο 2,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Target ενισχύεται 5,6%, μετά την ανακοίνωση κερδών τέταρτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Άνοδο 4,7% σημειώνει η μετοχή της Kohl. Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε αναπάντεχη αύξηση των πωλήσεων, ενώ αύξησε το μέρισμα κατά 9,8%.

Πτώση 3,1% σημειώνει η μετοχή της Tesla, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 μηνών, μετά την μείωση της τιμής-στόχου από αναλυτή τη Barclays στα 192 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v