Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές επικράτησαν στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει 203 μονάδες. Στο επίκεντρο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Πτώση για έκτη μέρα στον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Οι πωλητές επικράτησαν στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε η Wall Street παρόλο που οι επενδυτές βλέπουν πλέον πιο κοντά μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν καταγράψει σαφή πρόοδο και μια συμφωνία αρχίζει να διαγράφεται.

Το Πεκίνο εμφανίζεται διατεθειμένο να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς και να άρει άλλους περιορισμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγικές από τις ΗΠΑ γεωργικών, χημικών προϊόντων και του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει η εφημερίδα.

«Οι αγορές αναμένουν μια συμφωνία μέχρι το τέλος Μαρτίου. Όμως το κλειδί της επιτυχίας θα είναι η απόσυρση όλων των δασμών. Τα σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζουν πιθανή την απόσυρση των δασμών, όμως θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα προκειμένου η αγορά να αποκτήσεις θετικό καταλύτη», σχολίασε o ιδρυτής της The Seven Report, Tom Essaye.

Στο μεταξύ, μια πανίσχυρη κοινοβουλευτική επιτροπή στις ΗΠΑ, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ξεκίνησε σήμερα μια μεγάλη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από 80 προσωπικότητες και οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του Αμερικανού προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και από τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να παραδώσουν σχετικά έγγραφα.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,78% ή 203 μονάδες στις 25.822, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,38% στις 2.792 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,23% στις 7.577 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+1,7%) και Intel (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-4,3%) και Walgreens Boots (-3,2%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αναπάντεχη πτώση σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, που παρουσιάζει το MarketWatch.

Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν κατά -0,6% τον τελευταίο μήνα του έτους.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ανοδική κίνηση 0,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,4% στα 56,59 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε για έκτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,9% στα 1.287 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1344 δολ. από 1,1368 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v