Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα μάκρο

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Διολισθαίνει ο χρυσός. Στο 2,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα μάκρο

Περιορίζουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τη δημοσίευση οικονομικών στοιχείων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 25.919 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,12% στις 7.542 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,12% στις 2.787 μονάδες. 

To Bloomberg μετέδωσε την Πέμπτη ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι κοντά στο να οριστικοποιήσουν μια εμπορική συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, τόνισε στο CNBC ότι οι δύο χώρες έχουν καταγράψει εντυπωσιακή πρόοδο στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Το ίδιο υποστήριξε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκε 1,7% τον Δεκέμβριο του 2018, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Τον Νοέμβριο είχε σημειώσει ετήσια άνοδο 1,8%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,1%.

Η ετήσια μεταβολή του δείκτη προσωπικής κατανάλωσης παρέμεινε σταθερή στο 1,9%, ενώ σε μηνιαία βάση κινήθηκε 0,2% υψηλότερα. Εν τω μεταξύ, πτώση σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα.

Yψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, στις 93,8 μονάδες τον Φεβρουάριο από 91,2 τον Ιανουάριο.

Σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM τον Φεβρουάριο, στις 54,2 μονάδες από 56,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,74% στις 1.306 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,139 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v