Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3% τον Φεβρουάριο στη Wall Street

Συνέχισε ανοδικά και τον Φεβρουάριο το αμερικανικό χρηματιστήριο. Μικρή πτώση στη τελευταία συνεδρίαση του μήνα με αφορμή το ναυάγιο στις συζητήσεις Τραμπ -Κιμ. Υποχώρησε το δολάριο. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Κέρδη 3% τον Φεβρουάριο στη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις Ντόναλντ Τραμπ -Κιμ Γιονγκ Ουν για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

Αιτία του ναυαγίου ήταν οι κυρώσεις, όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ήθελαν να αρθούν εντελώς οι κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ήταν πρόθυμοι να δώσουν αυτά που θέλαμε για να αρθούν οι κυρώσεις.

Ο Κιμ θέλει να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές». «Ο Κιμ υποσχέθηκε να μην κάνει πυρηνικές δοκιμές ή δοκιμές με πυραύλους», είπε ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε λιγότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2018 από 3,4% την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ΑΕΠ θα αυξανόταν κατά 2,3%.

Για το σύνολο του έτους το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,9%. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2015. Την προηγούμενη χρονιά το ΑΕΠ είχε ενισχυθεί κατά 2,2%.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, ο αριθμός των ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έκανε αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε στις 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσαν ανοδική κίνηση κατά 8.000. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να φτάσουν στις 220.000.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,27% ή 70 μονάδες στις 25.916, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,28% στις 2.784 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 7.532 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν άνοδο τουλάχιστον 3% τον Φεβρουάριο.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Coca Cola (+1,2%) και Boeing (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-3%) και DowDuPont (-2,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,5% στα 57,22 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.316 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1380 δολ. από 1,1370 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v