Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Άνοδος 4,6% για τη μετοχή της Target. Ενισχύθηκε το δολάριο. Νέες πιέσεις στον χρυσό.

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Οριακές απώλειες κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, στα εταιρικά αποτελέσματα και στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απορρίψει οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο αν αυτή δεν είναι τέλεια», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη συμφωνία.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Target (+4,6%) καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,53 δολ. και οι πωλήσεις στα 22,98 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,52 δολ. και πωλήσεις στα 22,92 διs. δολάρια.

Από πλευράς macro, oι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν σε υψηλό επτά μηνών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, αν και η άνοδος του Νοέμβριου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 621.000 μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάιο του 2018.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,05% ή 13 μονάδες στις 25.806, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 2.789 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,02% στις 7.576 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,4%) και Chevron (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-1,9%) και 3M Co (-1,2%).

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Χάκαμπι-Σάντερς, επέκρινε με σφοδρότητα τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας τις έρευνες ευρείας κλίμακας που άρχισαν να διενεργούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του «αισχρές».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε οριακή πτώση στα 56,56 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε για έβδομη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,2% στα 1.284 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1307 δολ. από 1,1339 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v