Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρενάκι του τρόμου στη Wall Street

Απέφυγε τα χειρότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει μόλις 22 μονάδες από 580 στην έναρξη της συνεδρίασης. Θετικό πρόσημο για S&P και Nasdaq. «Βουτιά» 4,7% για το πετρέλαιο. Πάνω από τα 1.500 δολ./oz o χρυσός.

Τρενάκι του τρόμου στη Wall Street

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street με τους δείκτες S&P και Nasdaq να γυρίζουν σε θετικό έδαφος καθώς αποκλιμακώθηκαν οι πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε μετά από πτώση οχτώ ημερών στο 1,70% ενώ νωρίτερα το yield του 10ετούς είχε φτάσει να «βουλιάζει» σε χαμηλό 2016 και συγκεκριμένα κατά 10 μονάδες βάσης στο 1,59%.

«Μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κάτω από το 1,65% αυξάνει τους φόβους για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου στην οικονομία» δήλωνε στο MarketWatch αναλυτής της Spartan Capital Securities.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την Κίνα επαναλαμβάνοντας ότι το Πεκίνο θα ήθελε απελπισμένα μια εμπορική συμφωνία.

Επιπλέον για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στη Fed. «Το πρόβλημα μας δεν είναι η Κίνα. Το πρόβλημά μας είναι πως η Fed είναι πολύ περήφανη να παραδεχτεί το λάθος της που μείωσε πολύ γρήγορα τα επιτόκια και προχώρησε σε υπερβολική σύσφιξη (και ότι είχα δίκιο). Πρέπει να κάνει μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις και να σταματήσει τη γελοία ποσοτική σύσφιξη» έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά από «τιτιβίσματα».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,09% ή 22 μονάδες στις 26.007, ο S&P σημείωσε άνοδο μόλις 0,08% στις 2.884 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,38% στις 7.862 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+1,9%) και Coca Cola (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-5%) και JP Morgan (-2,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 4,7% στα 51,09 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό έξι ετών καθώς κινήθηκε υψηλότερα 2,4% στα 1.519 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1207 δολ. από 1,1202 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v