Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall μαζί με τις αποδόσεις των ομολόγων

Ισχηρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων ανακάμπτουν από τη χθεσινή βουτιά. Πτώση 1% για τον χρυσό. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανακάμπτει η Wall μαζί με τις αποδόσεις των ομολόγων

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς ανακάμπτουν οι αποδόσεις των ομολόγων και οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,2% στις 26.303 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,8% υψηλότερα στις 8.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,56% στις 2.928 μονάδες.

Την Τετάρτη οι δείκτες έκλεισαν με οριακές μεταβολές, αφού περιόρισαν σημαντικά τις αρχικά ισχυρές απώλειες που πυροδότησε το παγκόσμιο ράλι στα κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βούτηξε κάτω από το 1,6% σε χαμηλό τριών ετών. Την Πέμπτη επέστρεψε πάνω από το 1,7%, στο 1,76%.

Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων καταδεικνύει τις ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Εκτός από την ανάκαμψη των αποδόσεων, θετική συμβολή στο επενδυτικό κλίμα είχαν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν άνοδο 3,3% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 2%.

Στα «ραντάρ» των επενδυτών βρίσκεται και το γουάν. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έθεσε την τιμή fixing σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι περίμεναν οι αναλυτές, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους traders μετά από μια ταραγμένη εβδομάδα.

Η ισοτιμία ενισχύθηκε 0,3% μετά από την κίνηση της κεντρικής τράπεζας στα 7,0039 γουαν ανά δολάριο. Παρότι είναι η πρώτη φορά που η ισοτιμία ορίζεται σε επίπεδο κάτω των 7 γουάν ανά δολάριο είναι καλύτερη από το 7,0156 που ήταν η μέση εκτίμηση 21 αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2,5% στα 52,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1% χαμηλότερα στα 1.504 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,119 δολ./ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney καταγράφει άνοδο 1,7%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v