Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο προβλημάτισε ξανά τη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με την τεχνολογία να πρωταγωνιστεί στις απώλειες. Στο επίκεντρο το εμπόριο. «Άλμα» 3,7% για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το yield του 10ετούς ομολόγου.

Το εμπόριο προβλημάτισε ξανά τη Wall Street

Πτώση σημείωσε η Wall Street καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν διακόψει τις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι έτοιμος να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα καθώς η οικονομία της χώρας είναι «δεμένη με χειροπέδες» από τη νομισματική πολιτική της Fed.

Στο μεταξύ, το Bloomberg μετέδωσε ότι ΗΠΑ δεν θα αναστείλουν την απαγόρευση χρησιμοποίησης υπηρεσιών και εξαρτημάτων της Huawei από αμερικανικές εταιρείες, μετά την απόφαση του Πεκίνου να διακόψει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν και την αγορά ομολόγων καθώς τις προηγούμενες μέρες η στροφή των αγοραστών στο αμερικανικό χρέος οδήγησε τους δείκτες των αποδόσεων στην κόκκινη γραμμή που προειδοποιεί για τον κίνδυνο ύφεσης. Ωστόσο τις τελευταίες δύο μέρες η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά.

Ειδικότερα, το yield του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,74% ενώ υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε φτάσει να υποχωρεί σε χαμηλό 2016, στο 1,59%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,34% ή 90 μονάδες στις 26.287, ο S&P σημείωσε πτώση 0,66% στις 2.918 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1% στις 7.959 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 0,8%, ο S&P 0,5& και ο Nasdaq 0,6%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+1,6%) και Merck & Co (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-2,5%) και Intel (-2,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,7% στα 54,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,1% στα 1.508 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο έχασε 2% και ο χρυσός κέρδισε 3,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1206 δολ. από 1,1178 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v