Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Οριακά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες με εμπόριο και κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 9% για την AT&T. Άνοδος για το αργό.

Διστακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, πλησιάζοντας σε επίπεδα ρεκόρ, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,09% στις 26.821 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,03% υψηλότερα στις 8.105 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 2.981 μονάδες. 

Η Κίνα πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τις αγορές αγροτικών προϊόντων αν οι ΗΠΑ χαλάρωναν τους περιορισμούς στη Huawei, μετέδωσε την Παρασκευή το Politico. Η προσφορά της Κίνας μπορεί να εξαρτηθεί και από το αν οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν περαιτέρω την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου $250 δισ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε «θεωρητική συμφωνία» όσον αφορά τους μηχανισμούς ελέγχου όσον αφορά την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων κεντρικών τραπεζών. Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 57,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,24% υψηλότερα στα 1.519 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άλμα 6 μονάδων βάσης στο 1,62%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AT&T ενισχύεται 9%, καθώς το ακτιβιστικό fund Elliot Management αποκάλυψε μερίδιο $3,2 δισ. στον αμερικανικό κολοσσό. 

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και οι τραπεζικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 2,5% και της JP Morgan 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v