Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το τεχνολογικό sell-off η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για τον χρυσό. Υποχωρεί το αργό. Στο 0,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανακάμπτει από το τεχνολογικό sell-off η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, εν μέσω έντονης δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και ενώ επανέρχεται η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 27.846 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 11.016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,02% στις 3.373 μονάδες. 

Οι δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με απώλειες, με τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει εβδομαδιαία πτώση 4%.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για την εξέλιξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι δοκιμές είχαν διακοπεί, όταν εθελοντής που είχε λάβει το εμβόλιο εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Pfizer ανέφερε ότι η φαρμακευτική θα έχει τον Οκτώβριο έτοιμα τα αποτελέσματα για το εμβόλιο που εξελίσσει με την BioNTech.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Oracle ανακοίνωσε ότι κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για το TikTok. Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτριας της TikTok, και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση αντί για καθαρή πώληση, είπε μια από τις πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί άλμα 6%.

H Νvidia κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Arm Holdings από τη SoftBank έναντι 40 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία στον τομέα των ημιαγωγών.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται 5,8%.

H Gilead ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τη φαρμακευτική Immunomedics έναντι $21 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 37,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,9% στα 1.966 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,18 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανική 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα, στο 0,66%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v