Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος για τους Dow Jones και S&P

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ υποχώρησε ο Nasdaq. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Στο 1,66% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Οριακή άνοδος για τους Dow Jones και S&P

Μικτά πρόσημα  στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική πρόοδος προτού καταστεί αναγκαία μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναμένουμε με ενθουσιασμό τους επόμενους», σχολίασε η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Ally Invest, Lindsey Bell. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το θετικό momentum στο χρηματιστήριο. Ωστόσο ενδέχεται η αγορά να χρειάζεται μια ανάσα μέχρι οι επενδυτές να αξιολογήσουν όλα τα καλά νέα κόντρα στο ρίσκο του πληθωρισμού».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,05% στις 33.446 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 4.079 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 13.688 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (+1,5%) και Apple (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (-1,2%) και Walt Disney (-1,1%).

Στο μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έφτασε στα 71,5 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας αύξηση 3,3 δισ. δολαρίων ή 4,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 5,0 δισ. δολάρια ή 2,6% από τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στα 187,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 258,3 δισ. δολάρια -ήταν 1,7 δισ. ή 0,7% χαμηλότερες από τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,66% και η απόδοση του 30ετούς κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,35%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,7% στα 59,77 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,1% στα 1.741 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1871 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v