Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές οι διακυμάνσεις στη Wall (update)

Μικτές είναι οι τάσεις στην αμερικανική αγορά μετά και από τη γνωστοποίηση της Μπεζ Βίβλου, η οποία δεν προσέφερε στους επενδυτές ικανοποιητικές ενδείξεις αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις και τα επιτόκια. Με άνοδο έκλεισε η Ευρώπη.

Μικτές είναι οι τάσεις στην αμερικανική αγορά μετά και από τη γνωστοποίηση της Μπεζ Βίβλου, η οποία δεν προσέφερε στους επενδυτές ικανοποιητικές ενδείξεις αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις και τα επιτόκια.

Ανοδικά κλίμα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με την ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο οποίος σχολίασε ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη, καθησύχασε τους επενδυτές που περίμεναν επιθετικές κινήσεις όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική.

Στα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία, οι νέες κατοικίες υποχώρησαν 0,7% στα 1,967 εκατ., έναντι των εκτιμήσεων για πτώση στα 1,95 εκατ. Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,1% έναντι του 0,8% που αναμενόταν.

Εξάλλου, στην Μπεζ Βίβλο γίνεται λόγος για ήπιες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ ακόμη επισημαίνεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Πτώση 3% καταγράφει η Oracle, παρά την ανακοίνωση της κερδοφορίας του δ΄ τριμήνου που υπερέβησε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις συστημάτων πληροφορικής ήταν αυτές που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Χαμηλότερα περί το 2,5% κινείται η Best Buy, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10383,56 μονάδες με άνοδο 0,03%, κέρδη 0,19% καταγράφει ο Nasdaq στις 1999,32 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,18% στις 1134,07 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4491,1 μονάδες με κέρδη 0,73%, άνοδο 0,40% κατέγραψε ο DAX στις 4003,24 μονάδες, και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,84% στις 3714,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v