Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα τα μυστικά του επιδόματος στέγασης

Στα 500 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το επίδομα στέγης και την επιδότηση κόκκινου στεγαστικού δανείου. Πόσοι είναι δικαιούχοι και τι ποσά διεκδικούν.

Ολα τα μυστικά του επιδόματος στέγασης

Ενιαίο πλαίσιο στεγαστικής στήριξης για 440.000 νοικοκυριά, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με τις νέες προβλέψεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προωθεί η κυβέρνηση.

Με συνολική στήριξη από τον προϋπολογισμό που φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ (επίδομα στέγης και επιδότηση κόκκινου δανείου), το πρόγραμμα που κατάρτισε η κυβέρνηση και στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο απευθύνεται σε συνολικά 1.127.000 πολίτες.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει:

- Επιδότηση ενοικίου με ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 πολίτες. Το επίδομα θα κυμαίνεται από τα 70 ευρώ έως τα 210 ευρώ τον μήνα. Το παιδί θα προσμετράται ως ενήλικας τόσο ως προς τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και ως προς τον υπολογισμό του επιδόματος.

- Σχέδιο επιδότησης δανείου, με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, το οποίο αφορά σε νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια. Το πρόγραμμα έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ και αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v