Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βατόπουλος: Αυστηρότερα μέτρα τώρα για ελευθερία στις γιορτές

«Από υγειονομικής πλευράς ίσως πρέπει να προσχωρήσουμε σε κάποια παραπάνω μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. Δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Βατόπουλος: Αυστηρότερα μέτρα τώρα για ελευθερία στις γιορτές

Την άμεση επιβολή αυστηρότερων μέτρων, τα οποία ενδεχομένως να επιτρέψουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους πολίτες κατά τα Χριστούγεννα, πρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

«Από υγειονομικής πλευράς ίσως πρέπει να προσχωρήσουμε σε κάποια παραπάνω μέτρα», τόνισε ο καθηγητής ενώ ύστερα συμπλήρωσε πως αν αυτά τα μέτρα ληφθούν σύντομα, τότε οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη ελευθερία στις γιορτές.

Συγκεκριμένα για τους χώρους εστίασης και τους κινηματογράφους δήλωσε πως θα μπορούσαν να λειτουργούν με 80% πληρότητα αντί για 100%, σημειώνοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να επιστρέψει με κάποιο τρόπο και η τηλεργασία.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν ακόμα και οριζόντια μέτρα, απάντησε πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να αποκλείεται κανένα σενάριο. Στάθηκε δε και στην αποδοχή των μέτρων από τον γενικό πληθυσμό, καθώς όπως ανέφερε, «αν δεν έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, δεν μπορούν να επιβληθούν μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v