Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κατεβαίνουν" οι τόνοι για Κατάρ – Ελληνικό

Ένα νέο επενδυτικό φιάσκο, μετά από εκείνο με την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό με κεφάλαια από το Κατάρ, προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση σε ότι αφορά στο project αξιοποίησης της έκτασης στο Ελληνικό.

Κατεβαίνουν οι τόνοι για Κατάρ – Ελληνικό
Ένα νέο επενδυτικό φιάσκο, μετά από εκείνο με την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό με κεφάλαια από το Κατάρ, προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση σε ότι αφορά στο project αξιοποίησης της έκτασης στο Ελληνικό.

Για το λόγο αυτό, αν και στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στο εμιράτο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών για την επένδυση στο Ελληνικό δεν έγιναν γνωστά μιας και η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να χαμηλώσουν οι τόνοι και κατ’ επέκταση οι υπέρμετρες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το project.

Ενδεικτικές της επιλογής να πέσουν οι τόνοι σχετικά με την επένδυση είναι οι δηλώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Κατάρ όπου είχε συνοδέψει τον κ. Παμπούκη.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, η αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό δεν ήταν το βασικό θέμα των επαφών στο Κατάρ, αλλά εξετάσθηκε στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που έγινε ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους Καταριανούς για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν φάνηκε και πολύ σίγουρος ότι το Κατάρ επιθυμεί να αναλάβει την επένδυση στο Ελληνικό, αν λάβουμε υπόψη όσα είπε σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αράβων. «Θέλω να πιστεύω ότι συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για το έργο στο Ελληνικό από την πλευρά του Κατάρ», ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά οικονομικά και νομικά θέματα προς διευθέτηση πριν προχωρήσει στο ουσιαστικό της μέρος η αξιοποίηση των 5.500 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο