Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wind δέχτηκε την προσφορά της Weather

Η Wind Hellas δέχτηκε την προσφορά αναδιάρθρωσης χρέους της Weather Investments και παραμένει στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Naguib Sawiris.

Η Wind δέχτηκε την προσφορά της Weather
Η Wind Hellas δέχτηκε την προσφορά αναδιάρθρωσης χρέους της Weather Investments και παραμένει στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Naguib Sawiris.

Συγκεκριμένα, επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Weather Investment -συμφερόντων του N.Sawiris- για το 60% των ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης (Senior Unsecured Notes) καθώς και για το 55% των εξασφαλισμένων ομολόγων (Senior Secured Notes).

Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής δομής είναι η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της WIND Ελλάς από τα 3,2€ δισ. στο 1,8€ δισ. (μείωση 1,4€ δισ.) και κατ’ αντιστοιχία μείωση της ετήσιας καταβολής τόκων δανείων κατά 150€ εκατ.

Αυτή η σημαντική εξοικονόμηση ρευστότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και σε συνδυασμό με την άμεση εισφορά 50€ εκατ. σε μετρητά στο ταμείο της εταιρείας, δίνει στη νέα διοίκηση τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός 3ετούς πλάνου ανάκαμψης και ανάπτυξης το οποίο προβλέπει μεγάλες επενδύσεις σε δικτυακές υποδομές, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, καθώς και αυξημένες δαπάνες για την εμπορική δραστηριότητα και προβολή της WIND.

Αναλυτικά και όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Wind :
 
"Tην 1η Σεπτεμβρίου 2009 ξεκίνησε μία διαδικασία προκειμένου να αναζητηθεί ενδιαφέρον για μία πιθανή συναλλαγή με στόχο την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής του ομίλου και την εισφορά νέων κεφαλαίων στην WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. (η Εταιρεία).

Υπήρξε άμεση επικοινωνία ή έκφραση ενδιαφέροντος προς/από 29 στρατηγικούς και οικονομικούς επενδυτές. Τα ενδιαφερόμενα μέρη υπέγραψαν συμφωνίες εμπιστευτικότητας και παρέλαβαν σημαντικές και μη-ανακοινώσιμες πληροφορίες ώστε να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον τους για τη συναλλαγή και τους όρους που ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν.

Η προθεσμία για τον πρώτο γύρο προσφορών επεκτάθηκε από την 21η Σεπτεμβρίου 2009 στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 ώστε να παρασχεθεί επιπλέον χρόνος σε ενδιαφερόμενους.

Κατατέθηκαν έξι μη-δεσμευτικές προσφορές (τρεις προσφορές ελήφθησαν στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 και οι υπόλοιπες σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά). Εκλήθησαν και οι έξι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τελικές και δεσμευτικές προσφορές ως τις 22 Οκτωβρίου 2009. Σε όλους τους ενδιαφερόμενους δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκτεταμένο οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence).

Παρασχέθηκε πλήρης πρόσβαση σε ένα εικονικό Dataroom, πρόσβαση στη διοίκηση και δυνατότητα συνεχών συναντήσεων. Δόθηκε επίσης έγγραφο υλικό σχετικό με τη συναλλαγή συμπεριλαμβάνοντας και φόρμες συμφωνιών.

Τελικές προσφορές κατατέθηκαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 από δύο ενδιαφερόμενα μέρη (i) τη Weather Investments SpA και (ii) μία Επιτροπή Κατόχων Ομολόγων Μειωμένης Εξασφάλισης (Subordinated Noteholders), συνολικά οι «Τελικές Προσφορές».

Η υλοποίηση και των δύο τελικών προσφορών προϋπέθετε τη συναίνεση, μεταξύ άλλων, του 50% των κατόχων ομολόγων Προτεραιότητας Χαμηλής Εξασφάλισης (Unsecured Noteholders), του 50% των κατόχων Εξασφαλισμένων Ομολόγων (Secured Noteholders) και σε ορισμένες περιπτώσεις των Πιστωτών της Ανώτατης Ανακυκλούμενης Δανειακής Σύμβασης (Super Senior RCF Lenders). Ξεκίνησε μία διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των δύο μερών και των πιστωτών των οποίων απαιτούνταν η συναίνεση προκειμένου να υλοποιηθεί η συναλλαγή, μέσω των επιτροπών που συστάθηκαν για το σκοπό αυτό.

Η διαβούλευση είχε ως στόχο να δώσει και στα δύο μέρη την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την επιχείρηση, να επιτρέψει στις συσταθείσες επιτροπές να αξιολογήσουν κάθε Τελική Προσφορά και να διαπραγματευτούν τη φύση και τους όρους της συναίνεσης.

Επιπρόσθετα, ξεκίνησε και μία διαδικασία, η οποία προέβλεπε και ενημέρωση από κάθε μία από τις συσταθείσες επιτροπές κατόχων ομολόγων και πιστωτών RCF, για τη διευκρίνιση και επίλυση εκκρεμών θεμάτων, που αφορούσαν και τυχόν όρους σχετικούς με τις δύο Τελικές Προσφορές.

Στις 5 Νοεμβρίου 2009, το Δ.Σ. της Hellas II έλαβε τεκμήρια ότι οι κάτοχοι Ομολόγων που εκπροσωπούν περίπου το 60% των ομολόγων Προτεραιότητας Χαμηλής Εξασφάλισης (Senior Unsecured Notes) και περίπου το 55% των Εξασφαλισμένων Ομολόγων (Senior Secured Notes) υπέγραψαν δεσμευτικές (lock up) συμφωνίες υπέρ της προσφοράς που κατέθεσε η Weather Investments SpA.

Στις 5 Νοεμβρίου 2009, το Δ.Σ. της Hellas II συγκλήθηκε προκειμένου να εξετάσει την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας και ρευστότητας της Εταιρείας καθώς και τις δύο Τελικές Προσφορές. Καθόρισε ότι πρέπει να ακολουθήσουν κάποια βήματα για να τεθεί σε ισχύ η προσφορά της Weather Investments SpA. Κατά συνέπεια, στη συνέχεια, συμφωνήθηκε ότι τα μέρη θα προχωρήσουν σε Πράξη Δεσμευτικής Προσφοράς και Υπόσχεση Συνεργασίας (Binding Offer Deed and Cooperation Undertaking) ώστε να διασφαλίσουν ότι θα τεθεί σε ισχύ η προσφορά της Weather Investments SpA.

Η Hellas II προχωρά άμεσα στα απαιτούμενα βήματα ώστε προχωρήσει η προσφορά.

Ο κ. Matthew Tippetts, Διευθυντής της Hellas Telecommunications UK Ltd, General Partner της Hellas II, σχολίασε: «Ο Όμιλος αντιμετωπίζει ιδιαίτερες οικονομικές προκλήσεις. Η Hellas II επιθυμεί να ανακοινώσει αυτό το σημαντικό στάδιο της διαδικασίας διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής του Ομίλου και την αντιμετώπιση της άμεσης ανάγκης για νέα επένδυση μετρητών στην Εταιρεία». Πρόσθεσε ότι «Αυτή η συναλλαγή επιλαμβάνεται των θεμάτων μόχλευσης και ρευστότητας του Ομίλου και παρέχει στην Εταιρεία τα κεφάλαια ώστε να υλοποιήσει με επιτυχία τα μακροπρόθεσμα επιχειρησιακά της σχέδια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v