Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδιέξοδο στην Αίγυπτο

Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες εκφράζουν την ανησυχία τους.

  • Real.gr
Αδιέξοδο στην Αίγυπτο
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξέφρασαν χθες ανησυχία και τον προβληματισμό τους όσον αφορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο δεν έχουν βρει έναν τρόπο για να αρθεί το επικίνδυνο αδιέξοδο στις συνομιλίες για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην χώρα.

«Μολονότι οι περαιτέρω βίαιες αντιπαραθέσεις έχουν ως τώρα αποφευχθεί, εξακολουθούμε να ανησυχούμε και να προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έχουν βρει ακόμη έναν τρόπο για να αρθεί ένα επικίνδυνο αδιέξοδο και να συμφωνήσουν στην εφαρμογή απτών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Οι απεσταλμένοι από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν μεταβεί στο Κάιρο για αρκετές ημέρες κατά τις οποίες κατέβαλαν προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, αλλά η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ ευαίσθητη και ενέχει όχι μόνον τον κίνδυνο περαιτέρω αιματοχυσίας και πόλωσης στην Αίγυπτο, αλλά εμποδίζει επίσης την οικονομική ανάκαμψη, η οποία έχει ουσιαστική σημασία για την επιτυχή μετάβαση της Αιγύπτου», προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ-ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο