Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

25 τα κρούσματα Η1Ν1 στην Ελλάδα

Τα 25 έχουν φθάσει πλέον τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το πρωί το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από το εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος και αφορούν μία γυναίκα 24 ετών που επέστρεψε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ και ένα παιδί 9 ετών που επέστρεψε από την Αυστραλία. Σημειώνεται πως από τα 25 κρούσματα που έχο

  • Ant1
25 τα κρούσματα Η1Ν1 στην Ελλάδα

Τα 25 έχουν φθάσει πλέον τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το πρωί το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από το εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος και αφορούν μία γυναίκα 24 ετών που επέστρεψε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ και ένα παιδί 9 ετών που επέστρεψε από την Αυστραλία.

Σημειώνεται πως από τα 25 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, τα 11 έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και όλος ο τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας συνεστήθη και συνεδρίασε τη Δευτέρα και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας μας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της γρίπης Α/Η1Ν1. Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που πρότεινε η επιτροπή συμπεριλαμβάνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου παιδιών κάτω των 5 ετών, ενηλίκων άνω των 55 με χρόνια προβλήματα και όλων όσοι είναι πάνω από 65 ετών με στόχο να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές, όπως είναι οι πνευμονίες.

Επίσης, το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρατήρησης εισηγήθηκε τον επαναπροσδιορισμό του κρούσματος και την με αυστηρά κριτήρια χορήγηση αντιικών, καθώς η κατάχρησή τους ενδέχεται να κάνει τον ιό πιο ανθεκτικό.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος που τόνισε πως έχουν ήδη αποφασιστεί μέτρα και για τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο καταγράφεται έξαρση των ιώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο