«Κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων θα επιλέξει ο λαός»

«Αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε κόμμα ψήφισε το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο»-ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέντευξη που παραχώρησε στην Realnews.

  • Real.gr
«Κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων θα επιλέξει ο λαός»
Στη ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές διεκδικεί ο Πάνος Καμμένος. «Πιστεύω ότι ο λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων», δήλωσε στη Realnews, ενώ αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., λέγοντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε “φιλί ζωής” και παντοτινό όρκο στο ΠΑΣΟΚ». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βάζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και την επανένωση της Κεντροδεξιάς. «Είναι σαν να με ρωτάτε αν μπορούν να επανιδρυθούν η ΕΡΕ και η Ενωση Κέντρου», υποστηρίζει και επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή: «Αλίμονο αν, προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε το 4ο Ράιχ, επιστρέψουμε στο 3ο!».

Περιγράψτε μας το μετεκλογικό τοπίο. Θα καταρρεύσει ο δικομματισμός ή ο λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση τελικά;

Είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει ο δικομματισμός που υπηρετεί τους πιστωτές. Πιστεύω ότι ο λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Βλέπετε» κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.; Αν ναι, με ποιον πρωθυπουργό; Τον αρχηγό του πρώτου κόμματος ή κάποιον κοινής αποδοχής;

Οι μόνοι που «βλέπουν» σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Αγκελα Μέρκελ και οι τραπεζίτες πιστωτές. Αν θα μπορούσαν, θα έκαναν πρωθυπουργό τον Πόουλ Τόμσεν.

Πάντως, ο Αντ. Σαμαράς σάς κατηγορεί ότι δίνετε «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ, υπονομεύοντας τη Ν.Δ...

Μετά τον γάμο του Αντ. Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταξύ τους συμφώνησαν να μοιράζονται «κλίνη και τράπεζα». Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε «φιλί ζωής» και παντοτινό όρκο στο ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας τις ποινικές ευθύνες των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σε πολιτικές. Τουλάχιστον εγώ έχω να αντιμετωπίσω αγωγές ύψους 15 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Παπανδρέου και τους ομοτράπεζούς της. «Φιλί ζωής» στους διώκτες μου και στους εκτελεστές της ελληνικής οικογένειας έδωσε ο Αντ. Σαμαράς με τη συγκυβέρνηση.

Εχετε πει ότι δεν θέλετε να μείνετε κόμμα διαμαρτυρίας. Φιλοδοξείτε, δηλαδή, να κυβερνήσετε;

Είμαστε το μόνο κίνημα που έχει καταθέσει κυβερνητικό πρόγραμμα -οι αναγνώστες σας μπορούν να το διαβάσουν στο anexartitoiellines.gr- το οποίο εγκρίθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Είναι απόλυτα σαφές και δίνει την εθνική ανταπάντηση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης, που είναι το μνημόνιο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ζητάμε να κυβερνήσουμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι να διαμαρτυρηθούμε.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσετε με τη Ν.Δ.;

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε κόμμα ψήφισε το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο. Εχουμε δική μας κυβερνητική πρόταση και δεν διαπραγματευόμαστε λύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου.

Φυσικά, ξέρετε ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους σας πιστεύουν ότι στο τέλος θα συνεργαστείτε με τη Ν.Δ., γιατί στην πλειονότητά τους είναι δεξιοί...

Οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους του παρελθόντος και οι περισσότεροι νέοι δεν ήταν καν ενταγμένοι σε αυτούς. Η μεταπολίτευση έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Τελικά, με ποιο κόμμα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; Μήπως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο σας ενώνει ο αντιμνημονιακός αγώνας;

Οποια αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη δεχθεί το πρόγραμμά μας είναι καλοδεχούμενη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε στα εθνικά θέματα και στην πολιτική της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Σας προβληματίζει η άνοδος της Ακροδεξιάς, μέσω της Χρυσής Αυγής;

Αλίμονο αν, προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε το 4ο Ράιχ επιστρέψουμε, στο 3ο!

Πιστεύετε στην επανένωση της Κεντροδεξιάς υπό προϋποθέσεις;

Εχει τελειώσει η μεταπολίτευση. Την ώρα που οι Ελληνες δέχονται επίθεση, οι ταμπέλες αποτελούν παρελθόν. Είναι σαν με ρωτάτε αν η ΕΡΕ και η Ενωση Κέντρου θα μπορούσαν να επανιδρυθούν. Εδώ πια το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. είναι κόμματα που πιστεύουν στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στον φεντεραλισμό. Εμείς πιστεύουμε στην διατήρηση της έννοιας έθνους-κράτους.

Κι αν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αποδειχθούν ένα ευκαιριακό κόμμα, όπως άλλα στο παρελθόν;

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι το πρώτο κίνημα το οποίο δημιουργήθηκε από τους πολίτες. Οι πολίτες αποφασίζουν και συνδιαμορφώνουν την πολιτική και θα έχουν λόγο συνεχώς στην άσκησή της.

Η προσχώρηση του Γιάννη Δημαρά ή του Νότη Μαριά, πάντως, παραπέμπει σε ευκαιριακή προεκλογική συνεργασία. Μπορεί η σημαία του αντι-μνημονίου να σκεπάσει όλες τις διαφορές σας με την Κεντροαριστερά;

Είναι απόλυτα σαφές ότι, χωρίς κανείς να αρνείται το παρελθόν του, διαμορφώνονται νέες συμμαχίες με γνώμονα τη σύμπτωση απόψεων για την εθνική κυριαρχία, την κατάργηση της ατιμωρησίας και τη διαφάνεια, στα οποία συμφωνούμε. Διαφορές δεν υπάρχουν από το παρελθόν πια. Η εποχή του εμφύλιου πολέμου έχει περάσει και δεν ξαναγυρνά.

Το οικονομικό σας πρόγραμμα βασίζεται επί της ουσίας σε μια σύγκρουση με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Μήπως πρέπει να προετοιμάσετε τον κόσμο για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή;

Εάν η απαίτηση εφαρμογής των συμφωνιών εντάξεως των χωρών μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται σύγκρουση με το Βερολίνο, το οποίο προσπαθεί να ανατρέψει την Ευρώπη των εθνών, συγκρουόμαστε με αυτούς, υποστηρίζοντας την Ευρώπη των εταίρων και όχι των υποτελών. Ο εκφοβισμός για επιστροφή στη δραχμή είναι μια ψεύτικη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη. Μηχανισμός αποβολής δεν υφίσταται. Οι Ελληνες έχουν πληρώσει τη συμμετοχή τους στην ευρωζώνη και δεν μας έχει χαριστεί από κανέναν αυτό το δικαίωμα.

Εχετε πει ότι θα καταγγείλετε το μνημόνιο. Με το χρέος τι θα γίνει;

Το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα παράνομα επιτόκια δεν το αναγνωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε τα πραγματικά ποσά που έχουμε λάβει και τους νόμιμους τόκους. Γι’ αυτό ζητάμε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους.

Αν σπάσει η συμμαχία με την Ευρώπη, σε ποιες δυνάμεις μπορεί να βασιστεί πραγματικά η Ελλάδα;

Η Ελλάδα είναι συνέταιρος στην Ευρώπη και έχει συμμάχους και εκτός Ευρώπης. Εάν οι Γερμανοί επιθυμούν να διασπάσουν την Ευρώπη, θα αντιμετωπίσουν τους υπόλοιπους εταίρους. Οι συμμαχίες μας και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία και με το Ισραήλ είναι συμμαχίες που δεν αποκλείουν την ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας.

«“Όχι” στα ψευτοδιλήμματα»

«Δεν μπορούν να μας διώξουν από την Ε.Ε.»


Το κύριο εκλογικό επιχείρημα των άλλων κομμάτων είναι ότι ψηφίζοντας Ανεξάρτητους Ελληνες, ψηφίζεις δραχμή...

Δεν υπάρχει διάταξη που να μπορεί να μας διώξει από την Ευρώπη! Η απειλή της δραχμής είναι ένα θρίλερ που μας προβάλλουν και ανήκει στην επιστημονική φαντασία! Το χρησιμοποιούν για να φοβίσουν, προκειμένου να υποκύψουμε. Ολα δείχνουν ότι όσο τα μνημονιακά κόμματα χρησιμοποιούν τέτοια ψευτοδιλήμματα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταρρέουν δημοσκοπικά οι ίδιοι. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει τη συνεργασία με άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εντός του ευρώ.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v