Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σκότωσαν τον δημοσιογράφο με 10 σφαίρες

Ζήτησα γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες και τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σκότωσαν τον δημοσιογράφο με 10 σφαίρες

Δέκα σφαίρες δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ  σύμφωνα τα ευρήματα από την νεκροτομή. Συγκεκριμένα, ο άτυχος δημοσιογράφος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε δύο τραύματα στο κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στην παλάμη του, που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να να προστατευτεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου συνέδεσε τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά περιστατικών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος». Δήλωσε ότι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Mια συγκλονιστική μαρτυρία για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, χθες το μεσημέρι στον Άλιμο, κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. 

Όπως περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε συνεχείς κρότους και είδε έναν άντρα ντυμένο στα χακί να πυροβολεί με όπλο, το οποίο έφερε σιγαστήρα, τον άτυχο άντρα. 

«Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιο μάρτυρας εμφανώς σοκαρισμένος λέει ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές», καταλήγει.

Μεθόδευση που παραπέμπει σε Greek Mafia 

Μεθόδευση που παραπέμπει σε Greek mafia βλέπουν οι αρχές στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα συμβόλαιο θανάτου και ψάχνουν τόσο τους εντολείς όσο και τους ενοικιαζόμενους εκτελεστές. 

Στο μεταξύ, η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία είναι «καθαρό», πράγμα που σημαίνει ότι  δε σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια που διεπράχθη στο παρελθόν. 

Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Γρήγορη εξιχνίαση ζητά ο Μητσοτάκης

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αυτό ανέφερε στο περιθώριο της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος έκανε λόγο για «ειδεχθές έγκλημα».

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον Πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν. Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v