Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σενάριο 3ης δόσης εμβολίου και αλλαγής τύπου

Δεν αποκλείεται να απαιτηθεί επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα, εκτιμά ο Ν. Τζανάκης. Η έκκληση στην Εκκλησία.

Το σενάριο 3ης δόσης εμβολίου και αλλαγής τύπου

Πιθανότητα χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου, αλλά και αλλαγής τύπου του ιού που περιέχεται στα εμβόλια, άφησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε ο CEO της Pfizer

«Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Φαίνεται ότι είναι μερικοί μήνες τουλάχιστον… μπορεί και παραπάνω. Το πιθανότερο είναι ο ιός να χρειάζεται, και με τις μεταλλάξεις που έχει, όχι μόνο αναμνηστικές δόσεις ετησίως, θα δούμε κάθε πότε, αλλά ενδεχομένως και αλλαγή του τύπου του ιού ο οποίος περιέχεται στα εμβόλια… Δεν αποκλείεται δηλαδή να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

Δεν αποκλείω καθόλου, συνέχισε, το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, νομίζω το Ισραήλ ήδη καλύπτει τους πολίτες γι’ αυτό, κάνοντας λόγο για «μια τρίτη δόση σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα ορίσει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

Ο κ. Τζανάκης κάλεσε τους ιερείς ανά την Ελλάδα να πειθαρχήσουν στα μέτρα. «Θα πρέπει η εκκλησιά να δώσει τη λύση κι όχι να περιμένει από το κράτος και κάτω από πίεση, να πάρει κάποια μέτρα. Η ίδια η εκκλησία που είναι αρωγός της πατρίδας από αιώνες των αιώνων, η  ΔΙΣ, να πάρει τις αποφάσεις της και να τις προτείνει στο κράτος υπό το φως ίσως και της βοήθειας κάποιων ειδικών». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v