Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφος εμπιστοσύνης της Axia στη Mytilineos με τιμή-στόχο €23,1

Σημαντική άνοδο των οικονομικών μεγεθών και διατήρηση του ρυθμού διανομής μερισμάτων περιμένει ο οίκος. Η κλειδωμένη κερδοφορία στη μεταλλουργία και η θέση της Mytilineos στην ενέργεια.

Ψήφος εμπιστοσύνης της Axia στη Mytilineos με τιμή-στόχο €23,1

Νέα τιμή-στόχο τα €23.1 και σύσταση αγοράς περιλαμβάνει η νέα έκθεση της AXIA για τη μετοχή της Mytilineos. Το ανοδικό περιθώριο με βάση την τρέχουσα τιμή ξεπερνά το 50%. 

Οι βασικοί άξονες για τους αναλυτές είναι οι εξής:

1. Ο κομβικός ρόλος της MYTILINEOS στην Ενεργειακή Μετάβαση της Ελλάδας κυρίως μέσω της συμμετοχής της με ένα πορτφόλιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RES) 1,5GW που βρίσκεται σε ώριμη φάση και η AXIA εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2025

2. Η ολοένα αυξανόμενη δυναμική του BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας που πλέον προσεγγίζει τα 6GW, εστιάζοντας κυρίως σε έργα RES και αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της αξίας του συγκεκριμένου τομέα από την πλευρά του αναλυτή.

3. Η σταθερά υψηλή και σε μεγάλο βαθμό κλειδωμένη κερδοφορία του τομέα της μεταλλουργίας, η οποία στηριζόμενη στην πολύ χαμηλή βάση κόστους αφήνει περιθώρια για μεγάλα margins, τα οποία ενισχύονται σημαντικά σε περιόδους υψηλών τιμών των μετάλλων.

4. Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που σταδιακά από το 2022 θα οδηγήσει στο διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος με καλύτερους όρους, και θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας

Πέραν όμως, του ισχυρού ρυθμού ανάπτυξης (>100%) που εμφανίζεται να επιτυγχάνει η Mytilineos την επόμενη διετία, η ανάλυση της AXIA προβλέπει πως η εταιρεία θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό διανομής μερισμάτων (~35% των καθαρών κερδών) προσφέροντας πολύ υψηλές αποδόσεις, της τάξης του 5% για το 2022 και το 2023.

Τέλος, η AXIA προβλέπει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, κατά ~80% το 2022 και >100% το 2023 σε σχέση με το 2021, ενώ ο δείκτης P/E της εταιρείας βρίσκεται κάτω από το 7,0x (το 2023) σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται στο ~16,5x.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v