Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Σχέδιο χρεοκοπίας από τον Κ. Μητσοτάκη

Το ακραία αντικοινωνικό  πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνία φοβισμένη, υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε 50 μετακλητούς το 2014 και είχε διορίσει 250 διευθυντές χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια. Διαφορετικές οι εθνικές εκλογές από τις ευρωεκλογές.

Παππάς: Σχέδιο χρεοκοπίας από τον Κ. Μητσοτάκη

Εχθρός της ΝΔ είναι η αισιοδοξία της κοινωνίας και η πίστη ότι μπορούν πλέον τα οικονομικά αποτελέσματα να γίνονται αισθητά από όλους» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι «το ακραία αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνία φοβισμένη», ενώ τόνισε ότι η στρατηγική της είναι η επιστροφή του ΔΝΤ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς είπε ότι ενώ τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον τακτοποιημένα μετά από δεκαετίες, η ΝΔ καταφεύγει σε διατυπώσεις «του τύπου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί» επιχειρώντας να διαμορφώσει συνθήκες, ώστε να έχει τη δικαιολογία να ξανακαλέσει το ΔΝΤ και επισήμανε ότι η αισιόδοξη πορεία της Ελλάδας, «απειλείται από ένα πρόγραμμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Όπως δήλωσε, η ΝΔ κτίζει την εικόνα μίας οικονομίας που δεν πάει καλά και χρησιμοποιεί τη «δικαιολογία ενός εξωτερικού καταναγκασμού» ώστε «να επιβάλει τέτοιου τύπου μέτρα». Υπογράμμισε, δε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να διαμορφώσει «δημοσιονομικό κενό» με «πτώση της φορολογικής υποχρέωσης, με νόμιμο τρόπο, για τους έχοντες και κατέχοντες και στη μεσαία τάξη το κλείσιμο του ματιού για παρανομία». Όπως εκτίμησε, «δίνει στη μεσαία τάξη μία κοινωνική συμμαχία με τις εισοδηματικά ανώτερες τάξεις, με τη δυνατότητα της μεσαίας τάξης να φοροδιαφεύγει».

Στον αντίποδα, σχολίασε, η Αριστερά προτείνει την κοινωνική συμμαχία των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, στη βάση της διαφάνειας, της φορολογικής συμμόρφωσης, στο πλαίσιο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και μίας σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής που τους περιλαμβάνει όλους.

Σε ό, τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ο υπουργός ανέφερε: «Για εμάς το ζήτημα της απασχόλησης στο Δημόσιο δεν είναι πρωτίστως η ανάγκη κάποιων να έχουν ένα εισόδημα και μία εργασία, αλλά η ανάγκη της κοινωνίας να απολαμβάνει τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει το Δημόσιο». Αντίθετα, είπε, ο κ. Μητσοτάκης εκκινείται από τη μεριά της αναπαραγωγής ενός κομματικού μηχανισμού, «κοινώς πελατειακού δικτύου».

Μιλώντας για τον πολιτικό βίο του κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι, πέραν των 50 μετακλητών που είχε στο γραφείο του, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λίγο πριν την πολιτική αλλαγή, το 2014, έκανε 250 τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων, «μόνο με υπουργική υπογραφή, χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς κρίσεις». Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του ως το «απόλυτο αποτύπωμα του νεποτισμού και του κομματισμού και της λογικής του κολλητού», προσθέτοντας ότι έχει μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων στο Δημόσιο και ως «πιο αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει και έχει αρχίσει και εκτελείται το έργο για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο με 150.000 ηλεκτρονικές υπογραφές και διασύνδεση 21.000 σημείων του Δημοσίου, που θα εξοικονομήσει 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που ισοδυναμεί «με δύο επιδόματα ενοικίου ή το μισθολογικό κόστος 16.000 με 18.000 υπαλλήλων».

Όσον αφορά την εκλογική μάχη, επισήμανε ότι η εθνική κάλπη είναι διαφορετική από την ευρωκάλπη και 500.000 με 600.000 πολίτες που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές θα προσέλθουν να ψηφίσουν, ενώ πολλοί κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που κάνουν στις ευρωεκλογές, καθώς στις εθνικές εκλογές κρίνεται το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

Όπως υποστήριξε, διαμορφώνονται συνθήκες ενός ανοικτού παιχνιδιού και οι πρώτες μετρήσεις αναδεικνύουν ένα «τίναγμα» προς τα επάνω της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και μειώνουν τη διαφορά.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι ο λαός βρίσκεται ενώπιον ενός πάρα πολύ σκληρού διλήμματος, έχοντας από τη μία πλευρά τη συνέχιση της θετικής και αισιόδοξης πορείας της χώρας και από την άλλη «έχουμε την απειλή για ανάκαμψη και των πολιτικών οικογενειών που μας χρεοκόπησαν και των πολιτικών συνταγών που μας χρεοκόπησαν», κάνοντας λόγο για «επανάληψη ακριβώς της ίδιας συνταγής με τους ίδιους ανθρώπους».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Νότιας Αθήνας, όπου είναι υποψήφιος, είπε ότι είναι πάρα πολύ δυνατό και αποτυπώνει πως «η παράταξη έχει και στελεχιακό βάθος, έχει τολμήσει και πραγματοποιήσει τα απαραίτητα ανοίγματα στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο που την καθιστούν την κεντρική δύναμη στον προοδευτικό χώρο».

Τέλος, μιλώντας για τη Δικαιοσύνη, ανέφερε ότι η ΝΔ αντιδρά σπασμωδικά και φωνακλάδικα και χρησιμοποιεί επιλεκτικά δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων εισαγγελέων. «Ο κ. Αγγελής έκανε μία δημόσια τοποθέτηση, στην οποία μιλάει για υπαρκτό και τεράστιο σκάνδαλο, δεν μιλάει για σκευωρία. Άρα όταν τον επικαλείται η ΝΔ θα πρέπει να είναι λίγο μετρημένη», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι, αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v