Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ για ιθαγένεια: Επίσημη κυβερνητική πολιτική χυδαίο σύνθημα των νεοναζί

«Το χυδαίο σύνθημα των νεοναζί, "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ"», γίνεται πλέον επίσημη κυβερνητική πολιτική», αναφέρει ανακοίνωση. Κόσκινο φραγμού καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Φυσικός αυτουργός ο Βορίδης.

ΣΥΡΙΖΑ για ιθαγένεια: Επίσημη κυβερνητική πολιτική χυδαίο σύνθημα των νεοναζί

«Κυριακή 16 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι πρώτες γραπτές εξετάσεις με το νέο σύστημα πολιτογράφησης. Οι εξεταζόμενοι δεν έχουν να αποδείξουν κατά πόσο είναι ενταγμένοι στη χώρα, αλλά κατά πόσο καλά μπορούν να αποστηθίσουν τα 500 θέματα της Τράπεζας Θεμάτων. Ερωτήσεις που πιο πολύ μοιάζουν με φθηνό τηλεπαιχνίδι γνώσεων και όχι με επίσημη διαδικασία για την απόκτηση της ιθαγένειας. Ποιοι θα απαντήσουν σωστά στην «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»; Ποιοι θα καταφέρουν να πιάσουν το εξωφρενικά υψηλό ποσοστό του 70% και να πάρουν το πιστοποιητικό; Ποιοι αξίζουν κατά την κυβέρνηση να γίνουν Έλληνες πολίτες;».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά:

«Και το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ... Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε ότι όσοι περνάνε τις εξετάσεις θα πρέπει μετά να αποδείξουν ότι δούλευαν σταθερά και ότι είχαν επαρκές εισόδημα τα τελευταία 5 μέχρι 7 χρόνια. 7.800 τον χρόνο, δηλαδή! Όχι στη Σουηδία, όχι στη Βρετανία, όχι στη Γερμανία αλλά στην Ελλάδα! Ναι, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και τώρα της πανδημίας, όπου η πλειονότητα των Ελλήνων έμεινε κάποια στιγμή χωρίς εργασία, όπου η ανεργία πριν 7 χρόνια ήταν εκτοξευμένη στα πιο υψηλά ποσοστά που είχε δει η χώρα, όπου η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και τώρα ζητούν από τους μετανάστες να αποδείξουν αναδρομικά ότι αυτοί δεν ήταν ελέφαντες και ζούσαν σε μια... παράλληλη γη της επαγγελίας.

Όμως, σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται αυτή η βαριά προσβολή; Σε ποιους ανθρώπους κλείνει την πόρτα η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Βορίδης και ο φυσικός αυτουργός του σχεδίου αποκλεισμού, γενικός γραμματέας Ιθαγένειας Μπαλέρμπας; Σε όλους αυτούς που ζουν μόνιμα και νόμιμα εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πολίτες αλβανικής καταγωγής. Ήρθαν και ρίζωσαν στην Ελλάδα. Δούλεψαν σκληρά στα χωράφια, σε οικοδομές, σε οικογένειες. Πολλοί και πολλές με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εργάστηκαν οπουδήποτε για να επιβιώσουν. Και τα κατάφεραν. Πολλοί από αυτούς γέννησαν παιδιά, τα μόρφωσαν, τα παιδιά τους απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, έκαναν δική τους οικογένεια, διαπρέπουν σε σχολές και επαγγέλματα. Οι γονείς αυτών των παιδιών επίμονα εδώ και πολλά χρόνια παλεύουν να πολιτογραφηθούνο Έλληνες. Να ζήσουν ισότιμα στη χώρα που αναγνωρίζουν ως νέα τους πατρίδα και το ελληνικό κράτος αντί να τους ευχαριστήσει θερμά, τους εκμεταλλεύεται και έπειτα τους γυρνά την πλάτη.

Ποιοι θα επιζήσουν από όλα τα παραπάνω, για να θεωρηθούν τελικά άξιοι να πολιτογραφηθούν Έλληνες; Μόνο από τον ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκαν τελικά για συμμετοχή στις εξετάσεις παρωδία, αλλά και λαιμητόμο ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι το ενορχηστρωμένο σχέδιο αποκλεισμού ξεκίνησε να αποδίδει. Δήλωσαν συμμετοχή μόνο 2.500 άτομα συνολικά, όταν υπάρχουν ήδη 30.000 που έχουν καταθέσει αιτήσεις πολιτογράφησης τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πρέπει να περάσουν από εξετάσεις. Ούτε το 10% δηλαδή!

Από το τελικό αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα θα αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτού του εγκλήματος. Και τότε θα τα πούμε ξανά. Για την ώρα φαίνεται ότι η εξίσωση της ιθαγένειας για τη ΝΔ είναι ένας κακόγουστος και αδιανόητος γρίφος: Παπαγαλία + Εισόδημα = Πολίτης. Με άλλα λόγια το χυδαίο σύνθημα των νεοναζί και των ακροδεξιών χούλιγκανς, «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ», γίνεται πλέον επίσημη κυβερνητική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v