Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημο αίτημα AKP για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

«Αν ανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι στην Κωνσταντινούπολη, τα εκλογικά αποτελέσματα θα ήταν υπέρ μας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης.

Επίσημο αίτημα AKP για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Επίσημα έγγραφα για την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης υπέβαλλε στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, ενώ το κόμμα επιδιώκει επανάληψη της διαδικασίας σε όλη την επαρχία.

«Αν ανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι στην Κωνσταντινούπολη, τα εκλογικά αποτελέσματα θα ήταν υπέρ μας», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Γιαβούζ, μετά την έφεση που άσκησε στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, μεταδίδει η Hurriyet, η οποία αναφέρει πως προσήλθε στο Συμβούλιο με τρεις βαλίτσες εγγράφων προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα του κόμματος για νέες εκλογές.

Κατά τον κ. Γιαβούζ, η διαφορά μεταξύ του υποψηφίου του AKP και του υποψηφίου του CHP μειώθηκε σε 19.300 ψήφους μετά την ανακαταμέτρηση, ενώ 25.000 ψήφοι φαίνεται να είναι «ύποπτες».

Όπως επισημαίνει η Hurriyet, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο περιμένει την ολοκλήρωση της ανακαταμέτρησης των ψήφων στην περιφέρεια Μάλτεπε της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, προτού επανεξετάσει τις αντιρρήσεις του κυβερνώντος κόμματος και δεχθεί επίσημη έφεση.

Το εκλογικό συμβούλιο περίμενε να συζητήσει την αίτηση του AKP για ακύρωση των εκλογών στην περιφέρεια Μπουγιούκτζεκμετσε μαζί με την έφεση του κόμματος για διενέργεια νέων εκλογών σε ολόκληρη την επαρχάι της Κωνσταντινούπολης όταν ολοκληρωθεί η ανακαταμέτρηση στη Μάλτεπε.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει τις δυο ενστάσεις μαζί, θεωρώντας πως η απόφαση για την περιφέρεια Μπουγιούκτζεκμετσε θα επηρεάσει άμεσα την τελική απόφαση για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v