Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Είκοσι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από μαοϊστές αντάρτες

Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, σε ενέδρα ενώ επέστρεφαν από επιχείρηση έρευνας κοντά σε δάσος στην περιφέρεια Μπιζαπούρ στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ, που αποτελεί προπύργιο των μαοϊστών ανταρτών.

Ινδία: Είκοσι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από μαοϊστές αντάρτες

Είκοσι δύο μέλη των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 30 τραυματίσθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με μαοϊστές αντάρτες σε κρατίδιο της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, κάνοντας λόγο για την πιο φονική ενέδρα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, σε ενέδρα ενώ επέστρεφαν από επιχείρηση έρευνας κοντά σε δάσος στην περιφέρεια Μπιζαπούρ στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ, που αποτελεί προπύργιο των μαοϊστών ανταρτών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου Ασόκ Ζουνέζα.

«Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί πως σκοτώθηκαν 22 μέλη του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας» και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για να καταρτιστεί ένας νέος απολογισμός, που αναμένεται απόψε, πρόσθεσε.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στη Μπιζαπούρ και τη Ραϊπούρ, την πρωτεύουσα του Τσατίσγκαρ.

Τουλάχιστον άλλοι 12 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως μαοϊστές αντάρτες σκοτώθηκαν επίσης κατά την επίθεση αυτή, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Σύμφωνα με τον Ζουνέζα, οι αντάρτες πήραν τα όπλα, τα πυρομαχικά, τις στολές και τα παπούτσια αυτών που σκότωσαν.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας Μπιζαπούρ.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε μέσω του Twitter πως «οι θυσίες των θαρραλέων μαρτύρων δεν θα λησμονηθούν ποτέ», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ έγραψε στο ίδιο μέσο πως η Ινδία «θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον αυτών των εχθρών της ειρήνης και της προόδου».

Ο πρωθυπουργός του Τσατίσγκαρ Μπουπές Μπαγκέρ έγραψε σήμερα στο Facebook πως ο Σαχ τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα έχει «κάθε απαραίτητη βοήθεια» από την εθνική κυβέρνηση εναντίον των ανταρτών.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο χειρότερος από το 2017 για τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας που μάχονται εναντίον των ανταρτών. Εκείνη τη χρονιά 25 αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί σε επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v