Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο ο τελικός Champions League

Η UEFA ανακοίνωσε «Ντραγκάο». Η Τουρκία μπήκε την περασμένη εβδομάδα στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, λόγω Covid-19. Tα 6.000 εισιτήρια ανά ομάδα να πωλούνται το συντομότερο δυνατό από σήμερα.

Από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο ο τελικός Champions League

Είναι πλέον και επίσημο: ο τελικός του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου (22:00), μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, προκειμένου να επιτραπεί στους Άγγλους οπαδούς να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσουν δια ζώσης την καταληκτική αναμέτρηση, μετά από πρόταση για το γήπεδο του αγώνα από την πορτογαλική ομοσπονδία (FPF) και τις πορτογαλικές αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.

Ο τελικός είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, αλλά η Τουρκία μπήκε την περασμένη εβδομάδα στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, λόγω COVID-19, κάτι που θα σήμαινε ότι κανένας Άγγλος φίλαθλος δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Τουρκία.

Μετά από ένα χρόνο, κατά τον οποίο οι φίλαθλοι βρίσκονται εκτός γηπέδων, η UEFA θεώρησε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα, για να διασφαλιστεί ότι θα μπορούσαν να παρευρεθούν οι οπαδοί των δύο φιναλίστ.

Η UEFA, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, συζήτησε τη μεταφορά του αγώνα στην Αγγλία, αλλά, παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και των αρχών της χώρας, δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν οι απαραίτητες εξαιρέσεις από τα μέτρα καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Οι πορτογαλικές αρχές και η ομοσπονδία της Πορτογαλίας παρενέβησαν και συνεργάστηκαν γρήγορα και απρόσκοπτα με την UEFA για να προσφέρουν μια κατάλληλη έδρα για τον τελικό και, καθώς η Πορτογαλία είναι ένας προορισμός «πράσινης λίστας» για την Αγγλία, οι οπαδοί και οι παίκτες που συμμετέχουν στον τελικό δεν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους» αναφέρει η UEFA.

«Η απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς μεγάλη λύπη για το έργο που έκαναν οι τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχή διοργάνωση του τελικού στην Κωνσταντινούπολη. Η UEFA είναι επίσης ευγνώμων για τη συνεχιζόμενη συνεργασία, καθώς και για την κατανόηση που έδειξαν σε αυτή τη συγκεκριμένη περίσταση και θα εξετάσει επειγόντως μελλοντικές ευκαιρίες για την πόλη της Κωνσταντινούπολης» πρόσθεσε.

Ο αριθμός των θεατών στο «Ντραγκάο» είναι ο ίδιος, όπως είχε προγραμματιστεί στην Κωνσταντινούπολη.
Οι οπαδοί των φιναλίστ θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια μέσω των συλλόγων με τον συνηθισμένο τρόπο, με τα 6.000 εισιτήρια ανά ομάδα να πωλούνται το συντομότερο δυνατό από σήμερα. Η πώληση εισιτηρίων στο ευρύ κοινό θα αρχίσει στις 24 Μαΐου.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είπε:

«Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ελπίζουμε να μην βιώσουμε ποτέ ένα χρόνο όπως αυτόν. Οι οπαδοί έπρεπε να υποφέρουν περισσότερο από δώδεκα μήνες χωρίς τη δυνατότητα να δουν τις ομάδες τους ζωντανά. Ο τελικός του Champions League είναι το αποκορύφωμα του ποδοσφαίρου συλλόγων. Το να στερήσω από αυτούς τους φιλάθλους την ευκαιρία να δουν τον αγώνα ζωντανά δεν ήταν επιλογή και χαίρομαι που βρέθηκε αυτός ο συμβιβασμός.

Μετά τη χρονιά που έχουν υπομείνει οι φίλαθλοι, δεν είναι σωστό να μην έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν.

Για άλλη μια φορά στραφήκαμε στους φίλους μας στην Πορτογαλία για να βοηθήσουν τόσο την UEFA όσο και το Champions League και είμαι, όπως πάντα, πολύ ευγνώμων στην FPF και στην πορτογαλική κυβέρνηση που συμφώνησαν να διοργανώσουν τον αγώνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δούλεψαν ακούραστα σε πολύ αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς για την εξεύρεση λύσεων για τις πολλές προκλήσεις που παρουσιάζει ένα παιχνίδι αυτού του μεγέθους. Όποτε υπήρχε ένα εμπόδιο, ήταν δημιουργικοί στις λύσεις που παρουσιάστηκαν και η επιτυχία της διοργάνωσης του φετινού τελικού εξαρτάται αποκλειστικά από τη σκληρή δουλειά και την επιμονή τους.

Δεχόμαστε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει την Τουρκία στην «κόκκινη» λίστα για ταξίδια ελήφθη με καλή πίστη και προς το καλύτερο συμφέρον της προστασίας των πολιτών της από την εξάπλωση του ιού, αλλά μας παρουσίασε επίσης με μια μεγάλη πρόκληση στη διεξαγωγή ενός τελικού με δύο αγγλικές ομάδες.
Οι δυσκολίες στη μετακίνηση του τελικού είναι μεγάλες και η ομοσπονδία της Αγγλίας και οι αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσπαθήσουν να διοργανώσουν τον αγώνα στην Αγγλία και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη δουλειά τους στην προσπάθειά τους να συμβεί.

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι τουρκικές αρχές έχουν αναγνωρίσει τις προσπάθειες της UEFA να δώσει στους οπαδούς των φιναλίστ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και οι αρχές ήταν ανέκαθεν αξιόπιστοι συνεργάτες της UEFA και η Τουρκία φιλοξένησε πολλές διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Ελπίζω να είμαι στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία για έναν τελικό του Champions League και πολλά άλλα γεγονότα στο εγγύς μέλλον.

Ελπίζω ότι ο τελικός θα είναι ένα σύμβολο ελπίδας στην επανεμφάνιση της Ευρώπης από μια δύσκολη περίοδο και ότι οι οπαδοί που ταξιδεύουν στο παιχνίδι θα είναι για άλλη μια φορά σε θέση να αναδείξουν αυτόν τον τελικό ως τον καλύτερο στο ποδόσφαιρο των συλλόγων».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v