Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Facebook λανσάρει το ψηφιακό πορτοφόλι Novi

Το Novi θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν εμβάσματα άμεσα και χωρίς προμήθειες. Οι συναλλαγές θα γίνονται με το stablecoin Paxos Dollar και όχι το ψηφιακό νόμισμα του κοινωνικού δικτύου ονόματι Diem.

To Facebook λανσάρει το ψηφιακό πορτοφόλι Novi

Το Facebook λάνσαρε την Τρίτη το Novi, ένα ψηφιακό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα.

Το Novi, το οποίο θα ξεκινήσει αρχικά ως μικρό πιλοτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν εμβάσματα άμεσα και χωρίς προμήθειες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι χρήστες του Novi θα κάνουν συναλλαγές με το Paxos Dollar, ένα stablecoin το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Paxos Dollar για να ελέγξει τα συστήματα του με ένα stablecoin το οποίο λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τρία χρόνια. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα του νομίσματος «στηρίζονται πλήρως από το αμερικανικό δολάριο και διακρατώνται 100% σε μετρητά».

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το δικό της νόμισμα Diem μόλις λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Το Facebook είχε παρουσιάσει αρχικά το σχέδιο δημιουργίας ενός ψηφιακού πορτοφολιού σε συνδυασμό με το εγχείρημα για το λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος Libra.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v