Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνουν τα κρούσματα σε ανεμβολίαστους στην Ιταλία

Οι περιπτώσεις με παραλλαγή Ομικρον είναι 11, όλοι τους πολίτες που έφτασαν από την Νότια Αφρική. Μέχρι αυτή την στιγμή, η κατάσταση της υγείας τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Ανεβαίνουν τα κρούσματα σε ανεμβολίαστους στην Ιταλία

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρμόδιες αρχές, μέχρι τώρα τα κρούσματα κορονοϊού στα οποία έχει ανιχνευθεί η παραλλαγή Όμικρον, είναι 11. Καταγράφηκαν στο Βένετο, στην Σαρδηνία, στην Καλαβρία, στην ευρύτερη περιοχής της Νάπολης και στην πόλη Μπολτσάνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμειναν ή πέρασαν από την Νότια Αφρική. Μέχρι αυτή την στιγμή, η κατάσταση της υγείας τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Την ίδια στιγμή, σε εθνικό επίπεδο, καταγράφονται 173 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και η αύξηση των περιστατικών αφορά κυρίως τους μη εμβολιασμένους. Συνολικά, οι πολίτες άνω των 12 ετών που δεν έχουν λάβει ούτε μια δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, είναι 6.570.000. Οι περισσότεροι είναι 30 με 60 ετών.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, σημειώνεται σημαντική αύξηση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών: έχει χορηγηθεί στο 57% των Ιταλών της ηλικιακής αυτής κατηγορίας.

Η μικρότερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα για την αναμνηστική δόση, τέλος, είναι εκείνη των πολιτών 30 με 49 ετών. Πρόκειται και για τις ηλικιακές ομάδες με τα περισσότερα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Από χθες, Δευτέρα, στην Ιταλία τέθηκε σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου, με αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους και το μέτρο αυτό αναμένεται να αυξήσει τα ραντεβού των πολιτών για εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v