Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακυλά 10% η μετοχή της Phillips, χτύπημα από την FDA

Χρειάζονται κι άλλα τεστ στις συσκευές της εταιρείας για την άπνοια ύπνου, τονίζει η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων. Εχει ήδη διαθέσει 1 δισ. ευρώ για την ανάκληση περίπου 5,5 εκατ. συσκευών.

Κατρακυλά 10% η μετοχή της Phillips, χτύπημα από την FDA

Ακόμη ένα χτύπημα υπέστη η Royal Philips, καθώς η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ζήτησε πρόσθετες δοκιμές στις συσκευές της εταιρείας για την άπνοια ύπνου, προειδοποιώντας ότι η ανάλυση της εταιρείας για τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι ανεπαρκής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανέφερε ότι απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές της αναπνευστικής συκευής της Philips -μηχανήματα BiPAP και CPAP- για την πλήρη αξιολόγηση των κινδύνων που έχουν οι χρήστες από τις συσκευές που ανακαλούνται.. Οι μετοχές της ολλανδικής εταιρείας υποχωρούν έως και 10% στο Άμστερνταμ - είναι η μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου χρόνου.

Η εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού ξεκίνησε την πρώτη της ανάκληση δυνητικά ελαττωματικών προϊόντων υπνικής άπνοιας τον Ιούνιο του 2021, με την FDA να τα χαρακτηρίζει ως ζήτημα Κατηγορίας 1, τον πιο σοβαρό τύπο.

Η Philips έχει ήδη διαθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την ανάκληση περίπου 5,5 εκατομμυρίων συσκευών και συμφώνησε να πληρώσει τουλάχιστον 479 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει ορισμένες από τις διαφορές. Ωστόσο, η Philips εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ομαδικές αγωγές και ενδεχομένως χιλιάδες ατομικές αγωγές για το θέμα.

Τον Ιούνιο του 2021 η Phillips ανακάλυψε έναν πιθανό κίνδυνο για την υγεία που σχεετίζεται με τον αφρό σε ορισμένες συσκευές BiPAP και CPAP, ο οποίος μπορεί να γίνει τοξικός, προκαλώντας δυνητικά καρκίνο στους ασθενείς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v