ΟΦΕΤ: Κοινωνική προσφορά με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο

Τι σηματοδοτεί για τον όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) η διάκριση με το κορυφαίο επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»

ΟΦΕΤ: Κοινωνική προσφορά με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο

Στις 9 Ιουνίου 2022, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, οι κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, παρέλαβαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το κορυφαίο επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπρατάκου. Η εξέχουσα αυτή διάκριση υπογραμμίζει με τον πλέον εμβληματικό τρόπο τον ανθρωποκεντρικό, υπεύθυνο και βιώσιμο δρόμο με τον οποίο αντιμετωπίζει το πεδίο της κοινωνικής προσφοράς, η διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Η πρόεδρος και CEO του Ομίλου, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Global Compact Network Hellas και Γ.Γ. Δ.Σ. του ΣΕΒ κα. Ιουλία Τσέτη, παραλαμβάνοντας το επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ από τον Πρωθυπουργό, ανέφερε:

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ επιβεβαιώνει και επισφραγίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίζει επιχειρήσεις με ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό πρεσβεύει και το βραβείο που παραλαμβάνουμε. Δικαιώνει, δε, όλους εμάς που εργαζόμαστε άοκνα σε κρίσεις παντός τύπου, δίνοντας ελπίδα εκεί που χάνεται. Γιατί για εμάς, για πάνω από μισό αιώνα ζωής, το πιστεύω μας που κάνουμε πράξη, είναι: “Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία”».

Ο ΟΦΕΤ -με τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo- δηλώνει υπερήφανος για τις διαρκείς ενέργειές του που κατευθύνονται στην ενίσχυση της κοινωνίας, της έρευνας, της νέας γενιάς, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στη διάρκεια της πανδημίας Covid -19, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, η διοίκηση του Ομίλου, πραγματοποίησε δωρεές εκατομμυρίων δόσεων χλωροκίνης (Unikinon) προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό σύστημα, και χιλιάδων δόσεων αντισηπτικών.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, αποτελείται από τους κάτωθι άξονες:

• Ίδρυμα ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης, με γενναίες υποτροφίες, αποτελεί στήριγμα για τις νέες γενιές επιστημόνων.

• Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Τον Φεβρουάριο του 2022, η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κα. Ιουλία Τσέτη, σε συνεργασία με την Αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν στοχευμένες ενέργειες, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Science On The Go. Κινητό εργαστήριο επιστήμης, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου διδάσκουν το know-how σκευασμάτων (όπως δημιουργία στοματικών διαλυμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής κ.λπ.) ανά την Ελλάδα.

• Αποστολή Ζωής. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία κατά τόπους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους, η Ομάδα των UNI-PHARMA & InterMed υλοποιεί επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές για ενημέρωση και τακτικούς ελέγχους.

• Η Green Team του ΟΦΕΤ, με σύνθημα «Save the Sea», συνεργάζεται με τον Οργανισμό All for Blue, υλοποιεί τακτικά υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς σε θάλασσες και ακτές της χώρας.

• Συνεργασία με την Axion Hellas για στήριξη του πληθυσμού σε άγονες περιοχές και υποστήριξή τους σε θέματα υγείας.

• Η Ομάδα Αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ Σταγόνα Ζωής πραγματοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

• Η Running Team του ΟΦΕΤ στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια το Άλμα Ζωής και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

• Συνεργασία με την Be Live. Με την υποστήριξη - δωρεά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης BE LIVE, γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2021 ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας που πραγματοποίησε την εξωσωματική θεραπεία και η οποία διαμένει στην Τζιά. Την παρακολούθηση και τη θεραπεία εξωσωματικής ανέλαβε ο γυναικολόγος αναπαραγωγής κ. Βασίλης Κελλάρης, ενώ η εμβρυομεταφορά πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2021 στο μαιευτήριο «Μητέρα». Μέσα από την συνεργασία με την Οργάνωση και το Πρόγραμμα Be Live -των γιατρών Κελλάρη και Χηνιάδη- το οποίο στηρίζει υπογόνιμα ζευγάρια κάνοντας πράξη το όνειρό τους για δημιουργία οικογένειας, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτύπωμα της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς. Επίσης, η InterMed, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, κάλυψε πρόσφατα τα διατροφικά συμπληρώματα 30 υπογόνιμων ζευγαριών, για την προετοιμασία των κύκλων εξωσωματικής τους.

Στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, εντάσσονται ακόμη οι άξονες:

Ακαδημία ΟΦΕΤ, με διαρκή εκπαίδευση.

Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ: Διαδραστικό αμφιθέατρο & ανακαίνιση εργαστηρίων και κοινόχρηστων χώρων.

«Άγιος Σάββας»: Αποκατάσταση ζημιών μετά από πυρκαγιά.

«Ανδρέας Συγγρός»: Δημιουργία πτέρυγας.

• ΕΛΕΠΑΠ.

Χαμόγελο του Παιδιού.

• Γηροκομείο Άρτας.

• Γυμναστήριο στο στρατόπεδο του ακριτικού Καστελόριζου.

Επιτροπή Ελλάδα 2021: Δύο χορηγίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτίου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821.

• Αρχέγονο Κύτταρο, Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών Καλαμάτας.

• Πυροσβεστική Ακαδημία, Κ. Κηφισιάς.

• No Finish Line.

Οι UNI-PHARMA & InterMed, αποτελούν μέλη του UN GLOBAL COMPACT του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ βρίσκονται επίσης στην ηγετική ομάδα των «The Most Top Sustainable Companies in Greece 2022».

 

v