Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Αν η Τουρκία κλιμακώσει το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ελλάδα

Stratfor: Αν η Τουρκία κλιμακώσει το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ελλάδα

Πώς επιχειρεί η Αγκυρα να επιβάλει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Η επίδειξη δύναμης και η απόπειρα δημιουργίας de facto δεδομένων. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση σκληρό πακέτο κυρώσεων. Τα μεγάλα ενεργειακά project και πώς μπορούν να εξαναγκαστούν σε παρέμβαση οι ΗΠΑ.

Το παιχνίδι της Αγκυρας με την ιδεολογία του παν-ισλαμισμού

Το παιχνίδι της Αγκυρας με την ιδεολογία του παν-ισλαμισμού

Το όραμα της ένωσης όλων των Ισλαμικών κρατών χρησιμοποιεί ο Ερντογάν για να προωθήσει εθνικιστική ατζέντα. Πώς δημιουργήθηκε η ιδεολογία του παν-ισλαμισμού και γιατί σταδιακά εγκαταλείφθηκε ή έγινε όπλο εθνικών στρατηγικών.

Η Τουρκία δεν θα ρισκάρει πόλεμο με Ελλάδα ή σκληρές κυρώσεις

Η Τουρκία δεν θα ρισκάρει πόλεμο με Ελλάδα ή σκληρές κυρώσεις

Τι επιδιώκει η Αγκυρα με τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Stratfor. Η αντίδραση της Αθήνας με τις ανακηρύξεις ΑΟΖ και το αίτημα για κυρώσεις. Πώς θα κινηθούν Ευρώπη και ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μεσόγειο.

Ο τουρκικός ηγεμονισμός δημιουργεί πρόβλημα στη Μεσόγειο

Ο τουρκικός ηγεμονισμός δημιουργεί πρόβλημα στη Μεσόγειο

Η Τουρκία ανοίγει πολλαπλά μέτωπα σε Ανατολή και Δύση και οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας. Η Μεσόγειος και το μέλλον των διμερών σχέσεων με μουσουλμανικές χώρες. Ανάλυση του Malik Ayub Sumbal στο RIAC.

Μέση Ανατολή: Τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ

Μέση Ανατολή: Τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ

Γιατί η ιστορική συμφωνία των δυο πλευρών ανοίγει το δρόμο για ανάλογες διαπραγματεύσεις των ισραηλινών με άλλες αραβικές χώρες. Το πάγωμα της διαδικασίας προσάρτησης της Δυτικής Οχθης και ο ρόλος της πανδημίας.

Economist: Η Ευρώπη... οπλίζει τα πιστόλια της

Η προσπάθεια για «περισσότερη Ευρώπη» μέσω της χρήσης των ειδικών πλειοψηφιών και τα ρίσκα που δημιουργεί. Η «γερασμένη» συνθήκη της Λισσαβόνα και τι μπορεί να πάει στραβά στους σχεδιασμούς των Βρυξελλών.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας και το μέλλον του καπιταλισμού

Πώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στη Δύση και την Κίνα θα διαμορφώσει το κυρίαρχο μοντέλο καπιταλισμού. Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Η διεύρυνση των ανισοτήτων και η άνοδος της παγκόσμιας πλουτοκρατίας.

Η πανδημία και η απειλή για την κυριαρχία του δολαρίου

H βουτιά τον Ιούλιο δημιουργεί ανησυχίες για τον ρόλο του ως κυρίαρχου αποθεματικού νομίσματος. Η αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ και οι προβλέψεις για νέα χαλάρωση από τη Fed. Πώς αλλάζει τα δεδομένα η συμφωνία της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παγκόσμια μάχη για το εμβόλιο που θα νικήσει τον κορωνοϊό

Ο ιδιότυπος εθνικισμός στη μάχη για το «χρυσό» εμβόλιο και γιατί ανησυχούν οι διεθνείς φορείς υγείας. Οι διμερείς συμφωνίες των χωρών με τις φαρμακευτικές εταιρίες, η στάση ΗΠΑ-ΕΕ και ο μεγάλος κίνδυνος.

TAGS ΥΓΕΙΑ

Jim Chanos: Ζούμε τη... χρυσή εποχή της απάτης!

Εχει χαρακτηριστεί «Darth Vader της Wall Street» και «LeBron James του short selling». Ο ίδιος προτιμά τον όρο «οικονομικός ντετέκτιβ». Πού αποδίδει την επιτυχία του ο ελληνικής καταγωγής Jim Chanos, που είχε ξετρυπώσει την Enron και πρόσφατα τη Wirecard. Γιατί εγκαλεί τις ρυθμιστικές αρχές και την... αθεράπευτη αισιοδοξία των αγορών.

Πώς επηρεάζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας το κλείσιμο ενός προξενείου

Economist: Τελειώνουν τα πετροδολάρια στον αραβικό κόσμο

Ιδανικοί αυτόχειρες; O Μιλτιάδης, ο Ερντογάν και το παράδειγμα του Πούτιν

Πώς θα αλλάξει η πανδημία τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας

Γιατί η Αγκυρα ξαναχτυπά τους Κούρδους στο Ιράκ

Ο Τραμπ απειλεί τον μισό πλανήτη με δασμούς!

Η πανδημία χτυπάει τον καπιταλισμό στην… έδρα του

Από μια κλωστή κρέμεται η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Τα ρωσικά MIG σπεύδουν να σταματήσουν την υποχώρηση Χάφταρ

v