ΘΕΜΑΤΑ

Οι προβλέψεις του Stratfor για την τρέχουσα δεκαετία

Οι προβλέψεις του Stratfor για την τρέχουσα δεκαετία

Η ανάδυση νέων ανταγωνιστικών πόλων εξουσίας και οι πιο «ρευστές» συμμαχίες και συνεργασίες. Πώς θα εξελιχθεί η παγκοσμιοποίηση, τα μέτωπα στις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας και τα όρια των ΗΠΑ. Ποιο ρόλο θα παίξει η τεχνολογία.

TAGS STRATFOR

Οι ΗΠΑ δίνουν ώθηση στους σκληροπυρηνικούς τους Ιράν

Οι ΗΠΑ δίνουν ώθηση στους σκληροπυρηνικούς τους Ιράν

Η χώρα οδεύει σε εκλογές με ορατό τον κίνδυνο να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις όσων ασπάζονται την σκληρή γραμμή. Το ρήγμα μετριοπαθών – σκληροπυρηνικών και πώς κατέρρευσαν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Ρουχανί.

TAGS STRATFOR

Οι γονιδιακές θεραπείες δοκιμάζουν τις «τσέπες» της Ευρώπης

Οι γονιδιακές θεραπείες δοκιμάζουν τις «τσέπες» της Ευρώπης

Δύο θεραπείες, με την τιμή τους να κυμαίνεται περίπου στα 2 εκατ. δολάρια έκαστη, θα είναι μακράν οι πιο ακριβές που προσφέρονται στην Ευρώπη. Πόσο πρόθυμες είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τις νέες θεραπείες. Το σήμα για τις μελλοντικές επενδύσεις στον τομέα.

Ποια είναι τα προπύργια των τζιχαντιστών στον πλανήτη

Ποια είναι τα προπύργια των τζιχαντιστών στον πλανήτη

Νέα δεδομένα προκαλεί το τέλος του Χαλιφάτου. Η διαίρεση μεταξύ ISIS και αλ Κάιντα και οι τρεις πόλοι των τρομοκρατικών ομάδων. Ο ρόλος των παραρτημάτων και ο κίνδυνος από μοναχικές επιθέσεις. Οι προβλέψεις για Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

TAGS STRATFOR

Η Τουρκία ρισκάρει στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία

Η Τουρκία ρισκάρει στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία

Πώς η ριψοκίνδυνη στρατηγική της Αγκυρας στην Ιντλίμπ μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο κίνδυνος κατάρρευσης της συνολικής στρατηγικής της στην Συρία και οι φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα. Τα περικυκλωμένα φυλάκια και ο Ασαντ.

TAGS STRATFOR

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας

O αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μάρκος Τσόγκας θεωρεί πως το πρόβλημα της οικονομίας δεν εστιάζεται στο δημόσιο χρέος, αλλά στο ελλιπές marketing. Ο «δεκάλογος» που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις.

Τα πυρηνικά όνειρα της Αγκυρας περνούν από το Ιντσιρλίκ

Η πιθανότητα αποπομπής των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση και πώς θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στην περιοχή. Η στρατιωτική σημασία, οι εναλλακτικές επιλογές και πώς θα μπορούσε να εμπλακεί η Ελλάδα.

Γιατί το σχέδιο Τραμπ για την Παλαιστίνη δεν θα φέρει ειρήνη

Τα εκλογικά οφέλη στα οποία προσβλέπουν Τραμπ-Νετανιάχου και γιατί η πρόταση «γέρνει» προς το Ισραήλ. Ο ρόλος της ως κωδικοποίησης του status quo και γιατί είναι «μη βιώσιμη» για τους Παλαιστίνιους. Η δύσκολη θέση των αραβικών κρατών.

TAGS STRATFOR

Γιατί η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν λύνει την κρίση στη Λιβύη

Πώς παίζει το χαρτί του πετρελαίου ο Χ. Χαφτάρ και γιατί αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή. Η στήριξη από τις τοπικές φυλές, η ροή του χρήματος και ο κίνδυνος διεθνών πιέσεων. Τα σημάδια που δείχνουν ότι η κατάπαυση πυρός βρίσκεται ακόμα μακριά.

TAGS STRATFOR

Πώς διαβάζει η Ρωσία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μια βίαια χρονια που μπορεί να φέρει νέες παγκόσμιες συγκρούσεις προβλέπει το RIAC. Το ενδεχόμενο προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη από το Ισραήλ και οι εξελίξεις σε Ιράν και Λιβύη. Ο ρόλος της Τουρκίας και τα παιχνίδια Ερντογάν.

Τι αποκάλυψε η Τεχεράνη για τις πυραυλικές της ικανότητες

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Τα κίνητρα της Τουρκίας για εμπλοκή στη Λιβύη

«Καμπανάκι» ή «Αρμαγεδδών» η δολοφονία Σουλεϊμανί;

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία

Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Γιατί η Τεχεράνη δεν θα τραβήξει το σχοινί στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει από τον πόλεμο στη Λιβύη

Stratfor: Η Τεχεράνη επιλέγει τον δρόμο της κλιμάκωσης

v