Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετακίνηση προς... χαμηλότερα στρώματα

Η σταθεροποιητική κίνηση για υψηλή κεφαλαιοποίηση και Γενικό Δείκτη, επέτρεψε τη μεταφορά ρευστότητας και ενδιαφέροντος σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίστηκε σημαντική κινητικότητα. Τεχνικά ζητούμενο παραμένει η υπερπήδηση των 4.153 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ελαφρώς θετική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη και σαφώς καλύτερη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το +0,97% του FTSE Small και το +0,41% του FTSE Mid έναντι του +0,12% του FTSE, αλλά και από την τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών/ πτωτικών μετοχών που διαμορφώθηκε περίπου στο 2 προς 1.

Σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης διαφαινόταν ότι η μετακυλιόμενη ρευστότητα σήμερα τουλάχιστον ”θα κοίταζε χαμηλότερα”, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τη γενικότερη συμπεριφορά των δεικτοβαρών μετοχών που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κινήθηκαν πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει η ίδια, έστω κι αν σημειώθηκαν κάποιες πρώτες αρνητικές αποκλίσεις, όμως σε περίπτωση που ο δείκτης επιτύχει κλείσιμο των 4.153 μονάδων, τεχνικά ανοίγει ο δρόμος για κίνηση τουλάχιστον προς τις 4.243 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE θετικότερος πρωταγωνιστής με κέρδη μεγαλύτερου του 3% ο τίτλος της Intracom, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΚΑΕ, Cosmote και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Γερμανού και Folli-Follie.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Εμπορική, Κύπρου, Motor Oil και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εθνική, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 4.113,49 και 4.135,51 μονάδων και έκλεισε κάπου ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 4.126,39 με κέρδη 0,25%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 280 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 41,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων στην αγορά παραγώγων, όπου οι εμπλεκόμενοι ακολούθησαν την υποκείμενη, εκφράζοντας ελαφρώς μεγαλύτερη αισιοδοξία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα από τον ανάλογο δείκτη στην υποκείμενη εμφανίζοντας τελικά μικρές υπερτιμήσεις.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 167 ανοδικές μετοχές έναντι 89 πτωτικών και 11 τίτλοι με κέρδη από 7% έως 20%.

Όσον αφορά τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα έντονη ανοδική κίνηση για την Revoil που έκλεισε στο ανώτερο όριο ανόδου, δείχνει να επανέρχεται σε ανοδικά κανάλι η Unibrain (αυτό θα φανεί στην αυριανή συνεδρίαση), τουλάχιστον εντυπωσιακή η Nexans που συνεχίζει ανοδικά αποκτώντας όλο και περισσότερους ”θαυμαστές”.

Τέλος, ανέβασε συναλλαγές και κέρδη ο Δούρος, μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για Yalco, Βαλκάν και Πλαίσιο, ενώ κινητικότητα και αξιοσημείωτα κέρδη έδωσαν οι Μουζάκης, Μπενρουμπή, ΕΥΑΘ, Λούλης, Μηχανική, Ντιονίκ, Κούμπας, Unisystems, Ιατρικό, Γαλαξίδι και Kleemann.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v