Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη

Με τη μετοχή της Εθνικής να αντιδρά μέχρι και 3% υψηλότερα, ενισχύονται βασικοί δείκτες και μετοχές. Προσεγγίζονται οι επόμενες περιοχές ”αντίστασης” με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη βραχυπρόθεσμη τάση. Στο... πράσινο περισσότερες από 180 μετοχές. Κέρδη 6,67% (3,20 ευρώ) στο ντεμπούτο της Epsilon Net.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με οδηγό την Εθνική συντηρείται η αντίδραση για βασικούς δείκτες και μετοχές.

Η μετοχή της Εθνικής φτάνει μέχρι την υψηλή τιμή των 37,86 ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του FTSE, εντός του εύρους των 2.280-2.290 μονάδων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακύμανση του Γ.Δ. μέχρι και 1,6% υψηλότερα, πέριξ των 4.355 μονάδων, και τη διαμόρφωση θετικής απόδοσης για 180-185 μετοχές.

Πρόκειται για μία χαμηλού κόστους, καθαρά τεχνικής μορφής αντίδραση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει συνέχεια.

Θεωρώντας για τη μετοχή της Εθνικής κρίσιμο εύρος αντίστασης τα 38,30-38,40 ευρώ, και για τον FTSE τις 2.290-2.325 μονάδες, περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της αγοράς, στην περίπτωση που προσεγγιστούν οι αναφερόμενες περιοχές.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ένα μέρος της αγοράς ακολουθεί την υπεραντίδραση της Εθνικής, κάτι που αποτυπώνεται στη Eurobank (3%), ΜΡΒ (2,6%), Κύπρου (2,5%), Alpha Bank (1,8%), Μυτιληναίος (3,2%), αλλά και Coca Cola Hellenic, Πειραιώς, Σιδενόρ, Μotor Oil, Μέτκα, Μηχανική, Ελληνικά Πετρέλαια.

Επίσης, κέρδη 6,67% (3,20 ευρώ) στο ντεμπούτο της Epsilon Net.

Η μέχρι τώρα αντίδραση της αγοράς δείχνει σε ικανό βαθμό ελεγχόμενη, καθώς σήμερα που υπεραντιδρούν οι τράπεζες μένουν στα… μετόπισθεν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Διατηρούνται δηλαδή οι εφεδρείες για ευθετότερο χρόνο.

Το ενθαρρυντικό της σημερινής αντίδρασης είναι αυτό που από εξαρχής περίμεναν οι ειδικοί της αγοράς, δηλαδή της συντήρησης της μόχλευσης σε ένα ικανό μέρος του ταμπλό.

Έτσι, με αφορμή την αναζωπύρωση των φημών (για πολλοστή φορά) για εξελίξεις στο Ατλάντικ, η μετοχή αντιδρά κατά 9,5% στα 1,9 ευρώ.

Η Βαλκάν ακολουθεί την υπεραντίδραση του ομίλου Μηχανικής, μετά τη σημαντική πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ θετικά στα 4,24 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Αλουμύλ (κερδίζει και από την παραγγελία στα Εμιράτα).

Ανοδικά διαμορφώνονται οι μετοχές των Καλπίνης στα 1,74 ευρώ, Sprider στα 3,16 ευρώ, Μαίλλη στα 1,34 ευρώ, SingularLogic στα 2,65 ευρώ, Centric στα 1,70 ευρώ, ΕΛΙΧΘ στα 0,98 ευρώ και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v