Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 810 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την πτωτική κίνηση των τραπεζικών μετοχών να αντισταθμίζεται από την αντίδραση σε ΔΕΗ και Coca Cola. Πτώση άνω του 8% για Folli Follie. Κέρδη για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ξεχωρίζει η Intralot.

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά κινείται το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη πριν λίγο κατά 0,12% χαμηλότερα, στις 815 μονάδες.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με την πλειονότητα των ισχυρών χεριών απλά να παρακολουθούν την αγορά.

Μικτή εικόνα για βασικούς κλάδους, δείκτες, καθώς ο μεν τραπεζικός υποχωρεί κατά 0,7% στις 978 μονάδες, αλλά με τις απώλειές του να αντισταθμίζονται από συγκεκριμένα blue chips.

Στις 2.138 μονάδες ο FTSE 25, με τον ΟΤΕ να κινείται στα 11,03 ευρώ, τη ΔΕΗ να ενισχύεται κατά 2,71% και την Coca Cola κατά 2,16%.

Για ακόμα μια συνεδρίαση επιστρατεύεται η μετοχή της Coca Cola, όπως και χθες άλλωστε, που σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του ΟΤΕ και την αντίδραση της ΔEH λειτουργούν εξισορροπιστικά.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούσαν πως σε αυτή τη φάση η αγορά δύσκολα θα μπορούσε να υπερβεί τις 833 μονάδες και ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των 808 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι πωλητές θα αποκτήσουν και πάλι πλεονέκτημα, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να «δοκιμαστεί» προς τις 797 μονάδες.

Επίσης σημείωναν πως όσο μένει ανοικτό το… μέτωπο της Folli Follie συντηρώντας το έλλειμμα εμπιστοσύνης/αξιοπιστίας, η πλειονότητα των ξένων είτε θα παραμένει απλά θεατής, είτε θα υπερισχύουν ελαφρώς πωλητές.

Για ακόμα μια συνεδρίαση, στην επίμαχη μετοχή ενεργοποιούνται πωλήσεις, με συνέπεια την εκ νέου υποχώρηση της τιμής κατά 7,63% χαμηλότερα.

Από τις μετοχές-σηματωρούς, αντιδρά η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 1,97%, την ώρα που λίγο χαμηλότερα δοκιμάζεται η μετοχή του Μυτιληναίου.

Με απώλειες 2,13% η μετοχή της Motor Oil, με κύκλους της αγοράς να αποδίδουν την υποχώρησή της στη μη επιβεβαίωση της προεξόφλησης, από μερίδα επενδυτών, για ένταξη στον δείκτη MSCI Standard Greece στη θέση της Folli Follie.

Κέρδη άνω του 7% καταγράφει ο τίτλος της Intralot, που προσεγγίζει και πάλι το 1 ευρώ, εν μέσω προσδοκιών μετά την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου που απελευθερώνει τον αθλητικό στοιχηματισμό για τις πολιτείες.  

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v