Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές

Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με καθίζηση τζίρου αλλά και τάσεις ισχυροποίησης της ανοδικής κίνησης μετά τις 14:30. Κίνηση υψηλότερα για Coca Cola, Jumbo, ΟΛΠ. Πιέσεις για Ελλάκτωρ, Lamda. Ράλι για Forthnet.

ΧΑ: Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές

Παρά τα θετικά πρόσημα και τα μικρά κέρδη στα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, στο Χ.Α. οι αγοραστές δείχνουν να ανακτούν τις δυνάμεις τους και να οδηγούν τον ΓΔ πάνω από τις 870 μονάδες

Από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, η στήλη είχε επισημάνει την απρόσμενη αύξηση του τζίρου, κατά την πρώτη ώρα συναλλαγών, όταν ο Γενικός Δείκτης σημείωσε και τα, μέχρι στιγμής, υψηλά ημέρας, τονίζοντας ότι «στη συνέχεια θα φανεί αν αυτή η συναλλακτική ανάταση οφείλεται στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον ή κάποια χαρτοφυλάκια, εκμεταλλευόμενα το ανοδικό ξεκίνημα, προχωρούν σε αθρόες πωλήσεις».

Σαφώς προβληματισμό δημιουργεί η καθίζηση του τζίρου, αλλά και η έλλειψη διάθεσης για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, όσον αφορά τη συντριπτική πλειονότητα από τους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, με πλέον ενδεικτική την περίπτωση της Forthnet (+18,84%).

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:00 κινείται με θετικό πρόσημο στις 873 μονάδες, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 36 εκατ., από τα οποία τα 2,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΣΑΡ, ΕΤΕ).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν η ΔΕΗ (5,9%) μετά τις εκτιμήσεις Χατζηδάκη αλλά και οι Αεροπορία Αιγαίου (+1,40%), ΕΕΕ (+2%), Jumbo (+2,53%), ΟΛΠ (+1,50%) και Σαράντης (+1,88%), ενώ σχετικά αδύναμη εικόνα επιδεικνύουν οι Ελλάκτωρ (-1,86%) και Lamda Development (-1,65%).

 

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v