Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Αμήχανος» ο Γενικός Δείκτης

Κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα «δοκιμάζει» η αγορά, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος άνω του 1% για τον κλαδικό δείκτη, αξιόλογα κέρδη για Coca Cola και Ελλάκτωρ. Πιέζεται η Lamda μετά την ανακοίνωση για την ΑΜΚ.

ΧΑ: «Αμήχανος» ο Γενικός Δείκτης

Σε ελαφρώς ανοδικό έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε οριακά αρνητικό το ΧΑ.

Με συναλλαγές συγκριτικά με χθες περισσότερες και ανάλογο τζίρο, οι traders περιορίζονται σε κινήσεις πέριξ των 875-870 μονάδων.

Από τη στιγμή που για τον ΓΔ ξεπεράστηκε η ζώνη των 860-850 μονάδων, το ανοδικό σενάριο είναι πιθανότερo, βραχυπρόθεσμα, μέχρι και αύριο. Σε πρώτη φάση, μέχρι και τη διαδικασία της δημοπρασίας, στο πλαίσιο της λήξης τριών σειρών ΣΜΕ, επί δείκτη, μετοχών, μηνός Σεπτεμβρίου και τρίτου 3μήνου του 2019 -αυτό στις 14:15 και το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Στην περιοχή των 875-870 μονάδων ο ΓΔ, με τον τραπεζικό κλάδο σε υψηλότερο επίπεδο, με τον ΔΤΡ στις 806 μονάδες και στην περιοχή των 2.161 ο FTSE25.

Σε γενικές γραμμές, ενθαρρυντικό το ξεκίνημα, με μία προσπάθεια επιβεβαίωσης των ημερήσιων στηρίξεων, που μέχρι πριν λίγο (στις 11:20) απέβαινε υπέρ των long.

Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου στη μετοχή της Jumbo, καθώς νωρίτερα άλλαξαν χέρια δύο πακέτα για 380.552 και 39.800 κομμάτια στις τιμές των 17,06 και 17,15 αντίστοιχα, όταν το εύρος διακύμανσης είναι μεταξύ 16,88 έως 17,19 ευρώ. Μία περίπτωση ενδεικτική των όσων αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας για αναδιάταξη θέσεων, με αγορές που «βλέπουν» υψηλότερα. Είπαμε, θα δείξει σήμερα-αύριο.

Ακολουθούν Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Lamda Development, OTE, Μυτιληναίος, Viohalco, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α. Λίγο ως πολύ για μετοχές εισηγμένων που παρουσιάστηκαν στο 14ο Roadshow των ΕΧΑΕ, στο Λονδίνο.

Ειδικότερα για τη διημερίδα και τις εκτιμήσεις από τις επαφές εκπροσώπων funds και τραπεζιτών μάς έχει ενημερώσει από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου.

Από τον κλάδο ξεχωρίζει σήμερα η Εθνική, με τις Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank να ακολουθούν, όλες με μικρότερο ή μεγαλύτερο θετικό πρόσημο.

Στο... μέτωπο των blue chips, ΟΤΕ και Lamda Development, για τον πρώτο λόγω της επιτυχούς έκδοσης του ομολογιακού, για τη δεύτερη, με αφορμή στην προσφυγή μίας αμκ μεγάλου ύψους (έως 650 εκατ.), με την αγορά να γνωρίζει μόνο το ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία είναι στα 626,61 εκατ., δηλαδή χαμηλότερα από τα προσδοκώμενα προς άντληση κεφάλαια. Ο Φώτης Κόλλιας σε χθεσινό και σημερινό άρθρο του έχει από τις επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το παρασκήνιο, που προοιωνίζεται... καυτό.

Σε θετικό «γύρισμα» η αγορά, μετά τις 11:20-11:25, με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΓΔ πάνω από τις 875 μονάδες.

Ισχυρή αντίδραση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 1,96 ευρώ, και δευτερευόντως για Coca Cola, στα 30,41, να να «δένει» τα 30 ευρώ, ενόψει του αυριανού triple witching, συνεκτιμώντας την τρέχουσα διακύμανση της CC/HBC στο Λονδίνο. Ελάχιστα ωστόσο τα ΣΜΕ επί της μετοχές, πλην όμως ενδεικτικά της τάσης για τη μετοχή.

Στις 42/28 η σχέση ανοδικών/πτωτικών λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας και κάτι ώρας. Με μεγαλύτερη απόδοση και ανάλογους τζίρους/συναλλαγές οι μετοχές των Alumil, στο 1,40 ευρώ, Ικτίνου, στο 1 ακριβώς, Byte, στο 1,16, ΑΒΑΞ, στο 0,589, ΕΛΤΟΝ, στο 1,865, ΚΕΚΡΟΨ, στα 3,04 ευρώ κ.α.

Στα 18 εκατ. ο τζίρος, με τα πακέτα στη μετοχή της Jumbo συνολικά στα 7,2 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v