Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες είναι οι μετοχές κλειδιά στο Χρηματιστήριο

Η αδυναμία των αγοραστών να υπερβούν τις 900 μονάδες, φέρνει ξανά τους πωλητές με πλεονέκτημα. Τα blue chips που είναι οι ρυθμιστές της βραχυπρόθεσμης τάσης και πού διαμορφώνεται η ζώνη κίνησης για τον Γενικό Δείκτη. Πτωτικό άνοιγμα.

Ποιες είναι οι μετοχές κλειδιά στο Χρηματιστήριο

H Fed "κοκκίνισε" την Wall Street, με απώλειες νωρίτερα τα χρηματιστήρια στην Ασία, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η αδυναμία των αγοραστών να υπερβούν τις 900 μονάδες, ξανά φέρνει τους πωλητές με πλεονέκτημα για πίεση χαμηλότερα.

Στις 898,58 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 887/886 η σημαντική στήριξη, η διασφάλιση της οποίας
συντηρεί την long τάση, σε διάστημα εβδομάδος. Και κρατά εντός παιδιάς τους αγοραστές με ορίζοντα το "κλείσιμο" Αυγούστου-πρώτες συνεδριάσεις Σεπτεμβρίου.

Κυρίως blue chips οι ρυθμιστές της τάσης, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, ΤΙΤΑΝ, AEGEAN, Lamda Development, Τέρνα Ενεργειακή ενώ κατοχυρώνουν θέσεις σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Viohalco, Coca Cola/hbc κ.α.

Στις 2.154,57 μονάδες ο FTSE25, με δύσκολο το εγχείρημα της υπέρβασης των 2.180 -ελάχιστης προϋπόθεσης, που μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή φοράς- και αυτό γιατί παραμένουν οι πωλητές στις τραπεζικές, την ώρα που στα blue chips ακολουθείται τακτική σταδιακών εντολών (πώλησης/αγοράς).
Τάση, που ενδεχομένως να αρχίσει να αλλάζει από Δευτέρα, εάν και εφ' όσον διαμορφωθούν ανάλογες συνθήκες, για τους αγοραστές.

Εικόνα θα έχουμε, αύριο, με το "κλείσιμο" της σειράς μηνός Αυγούστου στα Παράγωγα, ενώ αύριο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE-All World. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου.

Παράμετρος, που αφορά (και) στην ελληνική αγορά η εξέταση, από την Fed, του ενδεχόμενου να αρχίσει να αποσύρει/μειώνει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, πριν το τέλος του 2021. Εξέλιξη, που προφανώς θα απασχολήσει και την ΕΚΤ στην συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου, αν και σύμφωνα με την επικεφαλής της, οι οικονομικές συνθήκες και οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι διαφορετικές. Ωστόσο, η συζήτηση και μόνο, για το θέμα του tapering, είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμάται, για τη συνέχεια.

Βραχυπρόθεσμα, για τον ΓΔ αντίσταση παραμένουν οι 905 και στήριξη οι 887/886 μονάδες. Μετοχές "κλειδιά" ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ με σηματωρό την AEGEAN και την Viohalco. Παραμένει ρυθμιστής η Alpha Bank, για τον τραπεζικό κλάδο, και λόγω αναμονής οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, την προσεχή Πέμπτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v